De Australische technische grenspolitie heeft de restanten van de verboden kankerverwekkende stof gevonden in goedkope modellen van de Chinese autobedrijven Great Wall en Chery. De autoriteiten hebben er nadrukkelijk op gewezen dat de auto’s alleen mogen worden gecontroleerd of gerepareerd door daartoe geautoriseerd personeel onder strikt gecontroleerde arbeidsomstandigheden.

De vakbonden in Australië zijn woedend dat hun leden in garagebedrijf mogelijk blootgesteld zijn geweest aan het gevaarlijke asbest. ‘’Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat dit soort auto’s is toegelaten in ons land,” aldus een woordvoerder. De bonden eisen dan ook ‘dat iedereen die verantwoordelijk is voor de invoer door justitie wordt aangepakt.’

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding