De technologie komt voort uit de racewagen Audi R18, waarmee het merk dit jaar de 24 Uur van Le Mans won. Net als de R18 heeft ook de R8 e-tron geen achterruit en daarmee geen traditionele binnenspiegel. Die wordt vervangen door een camera en een monitor, de digitale binnenspiegel.  Een computer zorgt ervoor dat de geleverde beelden altijd contrastrijk en helder zijn. Zo wordt bijvoorbeeld in het donker voorkomen, dat de koplampen van andere auto´s verblinden. De bestuurder kan het systeem te allen tijde dimmen of uitschakelen. Audi zegt bovendien te werken aan mogelijkheden om in de toekomst ook andere informatie via het beeldscherm zichtbaar te maken. De compacte lichtgewicht camera is ondergebracht in een gestroomlijnde behuizing, die bij koud weer wordt verwarmd. Het objectief heeft een doorsnede van slechts een paar millimeter, maar bereikt wel een veel groter blikveld dan een gebruikelijke binnenspiegel, zegt Audi. De digitale beelden worden weergegeven op een kleurenscherm met een beelddiagonaal van 7,7 inch, die op de plaats van de binnenspiegel is aangebracht. Hierbij gaat het om een display met AMOLED-technologie (Active Matrix Organic Light Emitting Diode), afkomstig van ontwikkelingspartner Samsung Display Co. LTD en voor het eerst toegepast in een auto.

De digitale binnenspiegel heeft bij de 24 Uur van Le Mans in de sport-prototypes Audi R18 e-tron quattro en R18 ultra, waarmee Audi een drievoudige overwinning in de beroemde race behaalde, een première beleefd. Onder de zware wedstrijdomstandigheden bleek het systeem betrouwbaar.