Tot en met juli van dit jaar heeft Opel in Rusland een groei van 29 procent behaald, ruim twee maal de groei van de markt. De aanstaande internationale autotentoonstelling van Moskou (MIAS) wordt gehouden van 29 augustus tot 9 september. Nooit eerder had Opel zo’n grote stand (1.750 vierkante meter) op de MIAS; nooit eerder liet Opel een wereldpremière in Rusland plaatsvinden.

Voor de te verwachten miljoen bezoekers heeft het merk nog twee premières in petto: de Astra OPC (206 kW/280 pk) en de Mokka waarmee Opel als eerste Duitse fabrikant het suv B-segment betreedt. 

Met in totaal 3,4 miljoen verkochte voertuigen in 2014 wordt Rusland naar verwachting de grootste markt binnen Europa  Bij de groei is er veel vraag naar vierdeurs modellen en suv’s. Over alle segmenten samen gaat meer dan zestig procent van alle in Europa verkochte vierdeurs modellen naar de Russische markt. Vorig jaar koos 51 procent van de klanten in het compacte segment een dergelijke versie. Na Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is Rusland de derde markt voor de Astra in Europa.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding