De compacte SUV is voorzien van vierwielaandrijving door middel van drie elektromotoren. Het ontwerp van de TeRRA is zowel in de stad als off-road thuis. Andere karakteristieke kenmerken zijn de stoelopstelling en het draagbare, digitale instrumentenpaneel.

‘We wilden met de sterke kenmerken van Nissans SUV´s en Crossovers het volgende tijdperk betreden, want brandstofcellen zijn de nieuwe uitdaging’, vertelt François Bancon, General Manager Product Strategy en Planning bij Nissan. ‘Hij is niet zo groot en stoer dat hij vooral in de woestijn tot zijn recht komt; het idee was een nieuwe benadering van de SUV, die vooral in de stad nuttig is. De unieke diagonale stoelopstelling creëert een uitstekend zicht rondom en geeft de bestuurder zelfvertrouwen als hij de auto bestuurt

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding