In de loop der jaren heeft Honda het lichte en compacte IMA (Integrated Motor Assist) hybride systeem verbeterd en het aantal hybride modellen uitgebreid tot acht, die in bijna vijftig landen wereldwijd worden verkocht. In mei is Honda gestart met de productie van hybride modellen buiten Japan. De ILX Hybrid van Honda’s luxe merk Acura wordt sindsdien in de VS gebouwd. In juli startte in Thailand de productie van de Jazz Hybrid, die nog dit jaar ook in Maleisië van de band moet lopen, om vlot te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar zuinige auto’s in Azië.

Verder zullen de Japanners nieuwe middenklasse hybrides introduceren, die dan worden uitgerust met een hybridesysteem met twee elektromotoren. De Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive), een geavanceerd hybride aandrijving met 3 elektromotoren met een hoog vermogen zal worden toegepast in de Honda NSX en de Acura RLX, evenals in de in Japan gevoerde Legend.

Honda heeft onlangs aangekondigd in 2015 in Japan te beginnen met de verkoop van auto’s met brandstofcel. De Verenigde Staten en Europa zullen niet lang daarna volgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding