De speciaal voor de Nederlandse markt doorgevoerde wijzigingen – onder de noemer Energy dCi 110 Stop & Start eco2 – worden toegepast in vier carrosserietypen: Hatchback, Coupé, Estate en Van.

Renault introduceerde vorig jaar als eerste volumemerk een dieselauto in het C-segment met 14% bijtelling bij zakelijk gebruik, zónder hybridetechniek. De inspanningen legden de fabrikant geen windeieren. In Nederland heeft de Mégane een marktaandeel van 9% in het totale leasesegment. Binnen het C-segment is het marktaandeel in lease zelfs 29%. Op de totale Nederlandse markt van nieuwe personenauto’s bekleedt de Mégane de tweede positie. Al met al is Nederland op dit moment het best verkopende Mégane Estate-land ter wereld.

De planning van de Renault Mégane met 88g/km CO2 is weliswaar nog voorlopig, maar gaat er vanuit dat de orderboeken volgende maand geopend worden en dat het model dan in de prijslijsten staat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding