Bovendien gaat het design van het exterieur en het interieur nog meer op elkaar aansluiten. Het studiemodel, de Audi crosslane coupé, is een eerste exponent van deze nieuwe designstrategie. Wolfgang Egger is het nieuwe hoofd van design van Audi AG. Hij legt de nadruk op het creatieve proces zonder daarbij te breken met Audi’s rijke designtraditie. "Goed design is altijd de uiting van een visie."

Nieuwe Audi-ontwerpen kenmerken zich door een sterke link tussen technologie en design. Dat betekent dat technologie voortaan zichtbaar wordt in het ontwerp.  Het studiemodel Audi crosslane coupé is het zogenaamde Multi Material Space Frame op diverse plaatsen zichtbaar: in de singleframe-grille, door openingen in de motorkap, in de dorpels, de A-stijl en zelfs in het passagierscompartiment, waar een strip van carbon een dragende functie vervult. In de toekomst zullen ook interieurs van de verschillende Audi-modellijnen sterker van elkaar verschillen.

 Audi beschikt in München over de Concept Design Studio. Al vanaf de eerste creatieve fase wordt er samengewerkt op drie belangrijke design-segmenten: exterieur, interieur en kleur/uitvoering. Daartoe worden kleine teams geformeerd, waarin creatieve en innovatieve ideeën ontstaan. De Audi crosslane coupé is voortgekomen uit deze intensieve samenwerking tussen München en het hoofdkantoor in Ingolstadt. De concept car geeft een voorproef van het design van toekomstige modellen binnen de Q-familie van Audi.

Alle nieuwe facetten binnen Audi Design zullen leiden tot duidelijkere verschillen tussen de A-, R- en Q-lijnen van het merk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding