De ‘Los Angeles Design Challenge 2012’ richt zich op de verre toekomst met het ‘Highway Patrol Vehicle 2025’. Het politieapparaat moet zich instellen op nog vollere wegen met elektronisch geregeld verkeer, een sterke bevolkingsgroei en verandering in het gedrag van mensen. De toekomst vereist nieuwe politievoertuigen die ook offroad via de kortste route hun plaats van bestemming kunnen bereiken. Bovendien moeten ze over alternatieve, milieuvriendelijke aandrijvingen beschikken. Typische groene eigenschappen en geschiktheid voor alle soorten terrein zouden daarom de sleutelwoorden voor de politieauto van 2025 zijn.

Natuurlijk is het ontwerp van de Ener-G-Force voor de Los Angeles Design Challenge pure science fiction. Maar het idee van de terreinwagen van de toekomst heeft de designers van de Advanced Design Studio’s van Mercedes-Benz in Carlsbad (Californië) zo gefascineerd dat zij de politievariant doorontwikkeld hebben tot een civiele versie en er zelfs een een-op-een-model van hebben gemaakt. Net als het ‘High Way Patrol Vehicle 2025’ is de civiele Ener-G-Force formeel op de legendarische G-Klasse gebaseerd, maar tegelijkertijd is hij een nieuwe interpretatie van deze klassieker. Belangrijke kenmerken zoals proporties en elementen dienden als uitgangspunt voor een volledig nieuw en modern concept voor de wereld van morgen.

De tanks op het dak van de Ener-G-Force worden gevuld met gerecycled water dat naar de ‘hydro-tech converter’ wordt geleid die deze natuurlijke en duurzame energie omzet in waterstof om de brandstofcel te activeren. De opslagruimten voor de gewonnen elektrische energie bevinden zich in de markante en eenvoudig toegankelijke zijdorpels. De Ener-G-Force stoot uitsluitend water uit, heeft een actieradius van achthonderd kilometer. Vier wielnaafmotoren zorgen ervoor dat elk wiel afzonderlijk wordt aangepast aan het terrein.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding