Aan de vandaag door Opel AG bekendgemaakte overeenkomst zijn maanden van onderhandeling voorafgegaan. In juli was er al een deal op het gebied van logistiek. De samenwerking in breder verband zou de autofabrikanten binnen maximaal vijf jaar anderhalf miljard euro aan besparingen moeten gaan opleveren.

De eerste gezamenlijk ontwikkelde auto’s staan voor eind 2016 in de planning. Ondanks hun gedeelde componenten moeten ze toch een eigen, bij het betreffende merk passend gezicht hebben. Voorlopig gaat het om drie voertuigprojecten: twee kleine voertuigen en één mpv. Daarnaast hebben de partners zich er nu toe verplicht om een gemeenschappelijke inkooporganisatie voor Europa op te richten. Wel moet er nog een groen licht komen van de mededingingsautoriteiten. Last but not least willen PSA en GM op het gebied van motoren de handen ineen slaan en bovendien samen optrekken in de mondiale groeimarkten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding