Verlengde 3-Serie GT nieuw ruimtewonder BMW

In Genève onthulde BMW de 3-Serie Gran Turismo, de derde variant na de sedan en touring. Met het nieuwe ruimtewonder wil BMW vooral Amerikaanse klanten aantrekken omdat een stationwagon daar nog steeds no-go is. BMW Nederland is al druk doende met evenementen in Rijswijk.

De nieuwe versie is dan ook gebaseerd op de in China gebouwde en exclusief daar verkrijgbare 3-Serie lwb met een tien centimeter langere wielbasis. De GT is bovendien twintiog centimeter langer en acht centimeter hoger dan de Touring. Van die toegenomen hoogte en de aflopende daklijn profiteren vooral de passagiers achterin. De carrosserie staat 2,5 centimeter hoger op de wielen maar voor alle inzittenden is de zitpositie ook nog eens zes centimeter verhoogd. Daarnaast biedt de 3-Serie GT bovendien een bagageruimte van 520 liter, dezelfde inhoud als van de 5-Serie Sedan en 25 liter meer dan de Touring. Door het neerklappen van de achterbank ontstaat een inhoud van 1.600 liter.

De nieuwe BMW komt behalve in Amerika en China ook in Europa en andere markten op de wereld. Volgens Diederik Reitsma, woordvoerder van BMW Nederland, vormt de 3-Serie GT ook voor ons land een belangrijke uitbreiding van het aanbod. "Het is een slimme aanvulling, gericht op mensen die flexibiliteit zoeken. Daarmee zijn we de eerste in dit segment."

BMW organiseerde online en via de dealers een evenement in het hoofdkantoor in Rijswijk, waar op 8, 9 en 10 maart geïnteresseerden de 335i GT met M-sportpakket en de 318d GT Luxury line van binnen en van buiten konden bekijken. Vandaag, morgen en zondag (15, 16 en 17 maart) wordt dit herhaald. Er zijn per dag acht tijdslots met elk ruimte voor zo’n veertig belangstellenden.  Reitsma denkt dat er vanuit de BMW-rijders zeker klanten zullen zijn die nu met een Touring rijden, maar verwacht ook veel klanten van andere merken. "Op de parkeerplaats tijdens deze dagen hebben we een gevarieerd beeld gezien." Ook Onno van Kampen, verkoopadviseur bij Jan de Jong BMW in Hilversum signaleert goede belangstelling: "Nu de 5-Serie in de lease minder gemakkelijk wordt geaccepteerd, en mensen de overgang naar een 3-Serie als een stap terug zien, komt de GT wél in beeld. Ook qua leaseprijs is hij aantrekkelijk. Ik heb zojuist offerte gemaakt voor een 320i GT automaat en met metallic lak in Sportline Plus uitvoering. Hij kost rijklaar 51.445 euro en heeft een leaseprijs van 960 euro per maand (36 mnd / 20.000 km)."

Voor de nieuwe variant van de 3-Serie zijn vijf motoren beschikbaar, variërend in vermogen van 105 kW (143 pk) tot 225 kW (306 pk). De vanafprijs is 45.459 euro. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard, terwijl alle motorvarianten optioneel met de achttraps automatische transmissie leverbaar zijn. Intussen zijn de eerste rijtests achter de rug. De 3-Serie GT is biedt niet alleen veel ruimte, maar ook een hoge mate van comfort, met een daarop afgesteld onderstel.  De 3-Serie GT arriveert 15 juni bij de dealers. (HHemmes)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verlengde 3-Serie GT nieuw ruimtewonder BMW - Automobielmanagement.nl

Verlengde 3-Serie GT nieuw ruimtewonder BMW

In Genève onthulde BMW de 3-Serie Gran Turismo, de derde variant na de sedan en touring. Met het nieuwe ruimtewonder wil BMW vooral Amerikaanse klanten aantrekken omdat een stationwagon daar nog steeds no-go is. BMW Nederland is al druk doende met evenementen in Rijswijk.

De nieuwe versie is dan ook gebaseerd op de in China gebouwde en exclusief daar verkrijgbare 3-Serie lwb met een tien centimeter langere wielbasis. De GT is bovendien twintiog centimeter langer en acht centimeter hoger dan de Touring. Van die toegenomen hoogte en de aflopende daklijn profiteren vooral de passagiers achterin. De carrosserie staat 2,5 centimeter hoger op de wielen maar voor alle inzittenden is de zitpositie ook nog eens zes centimeter verhoogd. Daarnaast biedt de 3-Serie GT bovendien een bagageruimte van 520 liter, dezelfde inhoud als van de 5-Serie Sedan en 25 liter meer dan de Touring. Door het neerklappen van de achterbank ontstaat een inhoud van 1.600 liter.

De nieuwe BMW komt behalve in Amerika en China ook in Europa en andere markten op de wereld. Volgens Diederik Reitsma, woordvoerder van BMW Nederland, vormt de 3-Serie GT ook voor ons land een belangrijke uitbreiding van het aanbod. "Het is een slimme aanvulling, gericht op mensen die flexibiliteit zoeken. Daarmee zijn we de eerste in dit segment."

BMW organiseerde online en via de dealers een evenement in het hoofdkantoor in Rijswijk, waar op 8, 9 en 10 maart geïnteresseerden de 335i GT met M-sportpakket en de 318d GT Luxury line van binnen en van buiten konden bekijken. Vandaag, morgen en zondag (15, 16 en 17 maart) wordt dit herhaald. Er zijn per dag acht tijdslots met elk ruimte voor zo’n veertig belangstellenden.  Reitsma denkt dat er vanuit de BMW-rijders zeker klanten zullen zijn die nu met een Touring rijden, maar verwacht ook veel klanten van andere merken. "Op de parkeerplaats tijdens deze dagen hebben we een gevarieerd beeld gezien." Ook Onno van Kampen, verkoopadviseur bij Jan de Jong BMW in Hilversum signaleert goede belangstelling: "Nu de 5-Serie in de lease minder gemakkelijk wordt geaccepteerd, en mensen de overgang naar een 3-Serie als een stap terug zien, komt de GT wél in beeld. Ook qua leaseprijs is hij aantrekkelijk. Ik heb zojuist offerte gemaakt voor een 320i GT automaat en met metallic lak in Sportline Plus uitvoering. Hij kost rijklaar 51.445 euro en heeft een leaseprijs van 960 euro per maand (36 mnd / 20.000 km)."

Voor de nieuwe variant van de 3-Serie zijn vijf motoren beschikbaar, variërend in vermogen van 105 kW (143 pk) tot 225 kW (306 pk). De vanafprijs is 45.459 euro. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard, terwijl alle motorvarianten optioneel met de achttraps automatische transmissie leverbaar zijn. Intussen zijn de eerste rijtests achter de rug. De 3-Serie GT is biedt niet alleen veel ruimte, maar ook een hoge mate van comfort, met een daarop afgesteld onderstel.  De 3-Serie GT arriveert 15 juni bij de dealers. (HHemmes)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding