De jury bestaat uit 37 internationale deskundigen en die vinden dat Adam erin is geslaagd ‘zich te laten gelden ondanks de uiterst intense concurrentie’. Er zijn inmiddels ruim dertigduizend Europese orders ontvangen voor de nieuwkomer van Opel. De nieuwe Adam levert Opel de vierde ‘red dot’-designprijs op sinds 2009. Daarvoor mochten ook de Insignia, de Astra Sports Tourer en de compacte Astra GTC de prijs in ontvangst nemen.  Opel vindt dat de designtaal van ‘beeldende kunstzinnigheid met Duitse precisie’ die met ingang van de Insignia werd ingevoerd kennelijk in goede aarde is gevallen.

 Dit jaar waren er meer deelnemers dan ooit voor de ‘red dot’-designprijs. Maar liefst 1.865 bedrijven en vormgevers uit 54 landen legden de deskundige jury in totaal 4.662 producten voor in negentien categorieën. De prijs wordt officieel uitgereikt op het ‘red dot gala’ op 1 juli 2013, in het Aalto Theater in Essen.

Opel, in grootte het derde automerk in Europa, verkocht in 2012 ruim een miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. De GM-dochter tobt al jaren met zijn winstgevendheid en moet fabrieken sluiten voor een hogere efficiency. Maar het bedrijf zegt tot 2016 wel 23 nieuwe modellen en dertien nieuwe motoren op de markt te zullen brengen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding