Porsche met matte lak ‘wereldprimeur’ in Nederland

In het Porsche Centrum Amsterdam is een ‘wereldprimeur’ gepresenteerd: de Boxster Red 7. Het is een tot zeven exemplaren gelimiteerde uitvoering, een voor elke dealer.

De aanduiding ‘wereldprimeur’ kan je met een glimlach bekijken maar met deze gelimiteerde oplage van de Boxster S was importeur Pon wel de eerste die een Porsche in huis kreeg die – deels – is gespoten in matte lak. De Boxster S – personally built for 7 – is uitgevoerd in Indisch rood, terwijl de klep van de beide bagageruimten in de matte tint Platinum zijdeglans is uitgevoerd, net als de buitenspiegels, de 20-inch wielen, de lichtinlaten en de modelaanduiding op de portieren.

Het zwart-rode thema is eveneens toegepast op het interieur, waarvan de lederen bekleding is afgewerkt met dubbele rode stiknaden. Verder zijn de veiligheidsgordels, wijzerplaten en kleine details in rood uitgevoerd. Op de bekerhouder staat een subtiel logo dat laat zien om welke uitvoering het hier gaat, terwijl het logo – personally built for 7 – eveneens te vinden is op de roestvrijstalen dorpelbeschermers, die bij het openen van de portieren verlicht worden. De auto wordt afgeleverd met afdekhoes en een koffietafelboek met foto’s van het productieproces.

Porsche heeft niet eerder een matte lak gebruikt, omdat men tot op heden niet tevreden was met de krasbestendigheid. Maar concerngenoot Audi gebruikt dit soort lak al langer.

Weliswaar is Nederland een kleine markt voor Porsche, relatief gezien is het wel de belangrijkste van Porsche  Exclusive, de afdeling van Porsche AG die de modellen individualiseert.De Boxster S Red 7 kost 119.935 en staat sinds afgelopen woensdag bij de zeven  Porsche-dealers. Inmiddels zijn er drie exemplaren verkocht.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche met matte lak ‘wereldprimeur’ in Nederland - Automobielmanagement.nl

Porsche met matte lak ‘wereldprimeur’ in Nederland

In het Porsche Centrum Amsterdam is een ‘wereldprimeur’ gepresenteerd: de Boxster Red 7. Het is een tot zeven exemplaren gelimiteerde uitvoering, een voor elke dealer.

De aanduiding ‘wereldprimeur’ kan je met een glimlach bekijken maar met deze gelimiteerde oplage van de Boxster S was importeur Pon wel de eerste die een Porsche in huis kreeg die – deels – is gespoten in matte lak. De Boxster S – personally built for 7 – is uitgevoerd in Indisch rood, terwijl de klep van de beide bagageruimten in de matte tint Platinum zijdeglans is uitgevoerd, net als de buitenspiegels, de 20-inch wielen, de lichtinlaten en de modelaanduiding op de portieren.

Het zwart-rode thema is eveneens toegepast op het interieur, waarvan de lederen bekleding is afgewerkt met dubbele rode stiknaden. Verder zijn de veiligheidsgordels, wijzerplaten en kleine details in rood uitgevoerd. Op de bekerhouder staat een subtiel logo dat laat zien om welke uitvoering het hier gaat, terwijl het logo – personally built for 7 – eveneens te vinden is op de roestvrijstalen dorpelbeschermers, die bij het openen van de portieren verlicht worden. De auto wordt afgeleverd met afdekhoes en een koffietafelboek met foto’s van het productieproces.

Porsche heeft niet eerder een matte lak gebruikt, omdat men tot op heden niet tevreden was met de krasbestendigheid. Maar concerngenoot Audi gebruikt dit soort lak al langer.

Weliswaar is Nederland een kleine markt voor Porsche, relatief gezien is het wel de belangrijkste van Porsche  Exclusive, de afdeling van Porsche AG die de modellen individualiseert.De Boxster S Red 7 kost 119.935 en staat sinds afgelopen woensdag bij de zeven  Porsche-dealers. Inmiddels zijn er drie exemplaren verkocht.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding