Deze Golf R Line combineert volgens de fabrikant sportiviteit met luxe. Het uitgangspunt is de Golf Highline – de topuitvoering van de reeks. De uitrusting daarvan wordt aangevuld met een verlaagd (-15 mm) sportonderstel. De sportieve look wordt verder verzorgd door 17-inch lichtmetalen wielen in een verlaagd onderstel, R Line-dakspoiler en -skirts, R Line-bumpers (achter met diffuser) en een grille in hooglans zwart.

De inzittenden komen terecht in een sportieve omgeving. De sportstoelen zijn gedeeltelijk bekleed met een hightech microvezel. De bestuurder houdt grip op de zaak door een met leer bekleed driespaaks multifunctioneel sportstuur (bij DSG met schakelpaddles) en aluminium pedalen. De sportiviteit komt ook terug in details. Zo dragen de instaplijsten het R Line-logo en bij het starten verschijnt dat logo op het opstartscherm van de radio. Diverse stiknaden hebben een contrastkleur. De decorlijsten in ‘Black Lead Grey’ zijn speciaal voor de R Line ontworpen. De R Line-uitvoering kent een meerprijs van 2.705 euro ten opzichte van een Golf Highline.

De Golf R Line is er met keuze uit drie benzinemotoren en twee TDI’s. De vermogens variëren van 77 kW/105 pk tot 110 kW/150 pk.

De Golf R Line is er vanaf 26.795 euro.