Tesla denkt aan elektrische pick-up truck

Elon Musk van Tesla is van plan een elektrische pick-up te bouwen. In de VS is dit type auto zeer populair dus elektrificatie van de markt van deze pick-ups zou weleens meer impact kunnen hebben dan wanneer de markt van kleine auto’s elektrisch wordt.

Veel details heeft hij niet vrijgegeven maar Musk heeft bevestigd dat Tesla nog steeds een elektrische pick-up truck op de planning heeft staan. Het zou gaan om een auto die lijkt op de Ford F150, een absolute bestseller in de VS. Het Amerikaanse Business Insider meldt het volgende: ‘De opmerkingen [over de pick-up truck] van Musk kwamen nadat hij was gevraagd of hij ooit een bestelauto voor bedrijven als FedEx of UPS zou willen bouwen. Hij zei toen dat Tesla een truck op de planning heeft staan maar geen bedrijfsauto omdat die markt veel minder mogelijkheden biedt. Hij zei dat de Tesla zou worden vormgeven naar het voorbeeld van de Ford F-Series vanwege de immers populariteit van dat type auto. Musk zei te denken aan een termijn van vijf jaar.’

Over vijf jaar zullen de batterijen meer energie kunnen opslaan en tegelijkertijd goedkoper zijn. Dat maakt het mogelijk een voldoende groot accupakket te maken dat nodig zal zijn om de pick-up truck voldoende vermogen te geven voor een relatief concurrerende prijs met de gangbare benzine- en dieselversies die nu op de markt zijn.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla denkt aan elektrische pick-up truck - Automobielmanagement.nl

Tesla denkt aan elektrische pick-up truck

Elon Musk van Tesla is van plan een elektrische pick-up te bouwen. In de VS is dit type auto zeer populair dus elektrificatie van de markt van deze pick-ups zou weleens meer impact kunnen hebben dan wanneer de markt van kleine auto’s elektrisch wordt.

Veel details heeft hij niet vrijgegeven maar Musk heeft bevestigd dat Tesla nog steeds een elektrische pick-up truck op de planning heeft staan. Het zou gaan om een auto die lijkt op de Ford F150, een absolute bestseller in de VS. Het Amerikaanse Business Insider meldt het volgende: ‘De opmerkingen [over de pick-up truck] van Musk kwamen nadat hij was gevraagd of hij ooit een bestelauto voor bedrijven als FedEx of UPS zou willen bouwen. Hij zei toen dat Tesla een truck op de planning heeft staan maar geen bedrijfsauto omdat die markt veel minder mogelijkheden biedt. Hij zei dat de Tesla zou worden vormgeven naar het voorbeeld van de Ford F-Series vanwege de immers populariteit van dat type auto. Musk zei te denken aan een termijn van vijf jaar.’

Over vijf jaar zullen de batterijen meer energie kunnen opslaan en tegelijkertijd goedkoper zijn. Dat maakt het mogelijk een voldoende groot accupakket te maken dat nodig zal zijn om de pick-up truck voldoende vermogen te geven voor een relatief concurrerende prijs met de gangbare benzine- en dieselversies die nu op de markt zijn.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding