Productie Lamborghini Gallarado na 10 jaar beëindigd

In de fabriek te Sant’Agata Bolognese heeft de allerlaatste Lamborghini Gallardo de productielijn verlaten.

Het laatste model is een Gallardo LP 570-4 Spyder Performante in de kleur Rosso Mars (rood). Met in totaal 14.022 geproduceerde exemplaren is de Gallardo niet alleen de populairste Lamborghini ooit, hij behoort tevens tot de meest succesvolle supersportwagens uit de geschiedenis.

De Gallardo debuteerde tien jaar geleden in het jaar dat Lamborghini zijn 40ste verjaardag vierde. Tot dat moment bouwde het merk ‘slechts’ 250 supersportwagens per jaar. In het Gallardo-tijdperk nam de productie echter een forse vlucht, met jaarlijks gemiddeld zo’n 2.000 geproduceerde auto’s. Het succesverhaal achter de Lamborghini Gallardo begon in 2003 op de Autosalon van Genève met de introductie van een extreem vormgegeven coupé, rondom een lichtgewicht aluminium spaceframe, een hoogtoerige atmosferische V10-krachtbron en permanente vierwielaandrijving. In 2005 kreeg hij gezelschap van de open Gallardo Spyder, in 2007 gevolgd door de 530 pk sterke Superleggera.

De Lamborghini Gallardo werd wereldwijd in meer dan 45 landen verkocht, wat ook weer zorgde voor een aantal exclusieve, landspecifieke uitvoeringen in bijvoorbeeld Singapore, Maleisië, China en India. De meest opvallende daarvan was ongetwijfeld de Gallardo Polizia Stradale met blauwe lampen, speciale lak en een uitrusting die bij zijn taak paste. Momenteel zijn er twee exemplaren van deze politie-uitvoering in actieve dienst bij de Italiaanse rijkspolitie.

Anno 2013, in het jaar dat Automobili Lamborghini zijn 50-jarig bestaan viert, komt er nu een einde aan dit succesverhaal met de productie van de allerlaatste Gallardo, nummer 14.022. In totaal nam de Gallardo bijna de helft van alle 30.000 geproduceerde Lamborghini’s voor zijn rekening sinds de oprichting van de onderneming in 1963. De opvolger staat al bijna klaar: Dat wordt de Cabrera, die in de loop van volgend jaar in de showrooms arriveert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Productie Lamborghini Gallarado na 10 jaar beëindigd - Automobielmanagement.nl

Productie Lamborghini Gallarado na 10 jaar beëindigd

In de fabriek te Sant’Agata Bolognese heeft de allerlaatste Lamborghini Gallardo de productielijn verlaten.

Het laatste model is een Gallardo LP 570-4 Spyder Performante in de kleur Rosso Mars (rood). Met in totaal 14.022 geproduceerde exemplaren is de Gallardo niet alleen de populairste Lamborghini ooit, hij behoort tevens tot de meest succesvolle supersportwagens uit de geschiedenis.

De Gallardo debuteerde tien jaar geleden in het jaar dat Lamborghini zijn 40ste verjaardag vierde. Tot dat moment bouwde het merk ‘slechts’ 250 supersportwagens per jaar. In het Gallardo-tijdperk nam de productie echter een forse vlucht, met jaarlijks gemiddeld zo’n 2.000 geproduceerde auto’s. Het succesverhaal achter de Lamborghini Gallardo begon in 2003 op de Autosalon van Genève met de introductie van een extreem vormgegeven coupé, rondom een lichtgewicht aluminium spaceframe, een hoogtoerige atmosferische V10-krachtbron en permanente vierwielaandrijving. In 2005 kreeg hij gezelschap van de open Gallardo Spyder, in 2007 gevolgd door de 530 pk sterke Superleggera.

De Lamborghini Gallardo werd wereldwijd in meer dan 45 landen verkocht, wat ook weer zorgde voor een aantal exclusieve, landspecifieke uitvoeringen in bijvoorbeeld Singapore, Maleisië, China en India. De meest opvallende daarvan was ongetwijfeld de Gallardo Polizia Stradale met blauwe lampen, speciale lak en een uitrusting die bij zijn taak paste. Momenteel zijn er twee exemplaren van deze politie-uitvoering in actieve dienst bij de Italiaanse rijkspolitie.

Anno 2013, in het jaar dat Automobili Lamborghini zijn 50-jarig bestaan viert, komt er nu een einde aan dit succesverhaal met de productie van de allerlaatste Gallardo, nummer 14.022. In totaal nam de Gallardo bijna de helft van alle 30.000 geproduceerde Lamborghini’s voor zijn rekening sinds de oprichting van de onderneming in 1963. De opvolger staat al bijna klaar: Dat wordt de Cabrera, die in de loop van volgend jaar in de showrooms arriveert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding