Fiat: 9 miljard voor nieuwe modellen, bouw in Italië

Circa negen miljard euro, dat bedrag pompt Fiat de komende drie jaar in een reeks nieuwe modellen, veelal te ontwikkelen en produceren in eigen land.

Volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg komt er een reeks luxe variaties op het (succesvolle) thema Fiat 500. Ook de Panda-range ondergaat gezinsuitbreiding, terwijl Maserati en Alfa Romeo eveneens financiële middelen krijgen aangereikt. Op de grotere en luxere modellen en versies kan het concern meer marge maken dan op de kleintjes in standaarduitvoering.

Lokale productie is goed nieuws voor het personeel in de onderbenutte Italiaanse fabrieken. Door het uitblijven van nieuw bloed in de modellenrange moet Fiat al enkele jaren marktaandeel inleveren op het Europese continent. Het merk moest in de eerste drie kwartalen van 2013 iets meer dan driehonderd miljoen euro verlies slikken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dan wordt het tijd voor een normale auto, ipv die hippe dames modelletjes

Geplaatst door: bas op

Geplaatst door: Monique Bakx op
Fiat: 9 miljard voor nieuwe modellen, bouw in Italië - Automobielmanagement.nl

Fiat: 9 miljard voor nieuwe modellen, bouw in Italië

Circa negen miljard euro, dat bedrag pompt Fiat de komende drie jaar in een reeks nieuwe modellen, veelal te ontwikkelen en produceren in eigen land.

Volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg komt er een reeks luxe variaties op het (succesvolle) thema Fiat 500. Ook de Panda-range ondergaat gezinsuitbreiding, terwijl Maserati en Alfa Romeo eveneens financiële middelen krijgen aangereikt. Op de grotere en luxere modellen en versies kan het concern meer marge maken dan op de kleintjes in standaarduitvoering.

Lokale productie is goed nieuws voor het personeel in de onderbenutte Italiaanse fabrieken. Door het uitblijven van nieuw bloed in de modellenrange moet Fiat al enkele jaren marktaandeel inleveren op het Europese continent. Het merk moest in de eerste drie kwartalen van 2013 iets meer dan driehonderd miljoen euro verlies slikken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dan wordt het tijd voor een normale auto, ipv die hippe dames modelletjes

Geplaatst door: bas op

Geplaatst door: Monique Bakx op