Autoshow Detroit van start ondanks faillissement stad

Het faillissement van de stad Detroit heeft geen invloed gehad op de verbouwing van Cobo Hall, waarin vandaag (13 januari) de North American International Auto Show van start gaat. De Grote Drie merken Chrysler, GM en Ford presenteren in hun thuishaven veel nieuws.

Zo komt Chrysler onder meer met een fraaie, compleet nieuwe 200, GM-divisie Chevrolet presenteert de Corvette ZO6 en Ford komt een nieuwe versie van de F-150, het bestverkochte voertuig op de Amerikaanse markt.
Zoals gebruikelijk sinds de eeuwwisseling, zijn ook de niet-Amerikaanse autofabrikanten prominent aanwezig. Audi laat er de quattro laserlicht concept zien, die eigenlijk vorige week al zijn werelddebuut maakte op de CES in Las Vegas, maar helemaal nieuw is de Q1 concept car. BMW pakt uit met de M3 en M4 en met de 2-Serie Coupe en 4-Serie Convertible, Mercedes laat er de nieuwe C-klasse zien, Porsche zet zijn 911 Targa in de schijnwerpers. Volkswagen onthult in Motown de nieuwe Golf R en naar verwachting de Cross Blue, een grote 7-zits suv exclusief voor de Amerikaanse markt, terwijl Volvo met de XC Concept veel weg geeft van de toekomstige XC90 suv.
Subaru lanceert de nieuwe Impreza WRX STI en Nissan’s luxe divisie Infiniti komt met de Eau Roque concept, een potentiële concurrent voor de BMW M3. De Lexus RC F Coupe moet het dan opnemen tegen de BMW M4 in de klasse van de snelle vierdeurs coupés. Verder viert de spectaculaire Kia GT4 Stinger zijn wereldpremiere en komt Kini met de John Cooper Works Concept gebaseerd op de nieuwe Mini.

Niet bevestigd, maar onderwerp van zeer veel speculatie is verder een eventuele nieuwe Toyota Supra, de opvolger van het model dat in 2007 voor het laatst is gebouwd. Hij zou dan gebaseerd zijn op de Toyota FT-HS, die vorig jaar als concept on Detroit debuteerde.

(HHemmes)

Autoshow Detroit van start ondanks faillissement stad - Automobielmanagement.nl

Autoshow Detroit van start ondanks faillissement stad

Het faillissement van de stad Detroit heeft geen invloed gehad op de verbouwing van Cobo Hall, waarin vandaag (13 januari) de North American International Auto Show van start gaat. De Grote Drie merken Chrysler, GM en Ford presenteren in hun thuishaven veel nieuws.

Zo komt Chrysler onder meer met een fraaie, compleet nieuwe 200, GM-divisie Chevrolet presenteert de Corvette ZO6 en Ford komt een nieuwe versie van de F-150, het bestverkochte voertuig op de Amerikaanse markt.
Zoals gebruikelijk sinds de eeuwwisseling, zijn ook de niet-Amerikaanse autofabrikanten prominent aanwezig. Audi laat er de quattro laserlicht concept zien, die eigenlijk vorige week al zijn werelddebuut maakte op de CES in Las Vegas, maar helemaal nieuw is de Q1 concept car. BMW pakt uit met de M3 en M4 en met de 2-Serie Coupe en 4-Serie Convertible, Mercedes laat er de nieuwe C-klasse zien, Porsche zet zijn 911 Targa in de schijnwerpers. Volkswagen onthult in Motown de nieuwe Golf R en naar verwachting de Cross Blue, een grote 7-zits suv exclusief voor de Amerikaanse markt, terwijl Volvo met de XC Concept veel weg geeft van de toekomstige XC90 suv.
Subaru lanceert de nieuwe Impreza WRX STI en Nissan’s luxe divisie Infiniti komt met de Eau Roque concept, een potentiële concurrent voor de BMW M3. De Lexus RC F Coupe moet het dan opnemen tegen de BMW M4 in de klasse van de snelle vierdeurs coupés. Verder viert de spectaculaire Kia GT4 Stinger zijn wereldpremiere en komt Kini met de John Cooper Works Concept gebaseerd op de nieuwe Mini.

Niet bevestigd, maar onderwerp van zeer veel speculatie is verder een eventuele nieuwe Toyota Supra, de opvolger van het model dat in 2007 voor het laatst is gebouwd. Hij zou dan gebaseerd zijn op de Toyota FT-HS, die vorig jaar als concept on Detroit debuteerde.

(HHemmes)