Twee ev’s finalist voor Auto van het Jaar 2014

De winnaar van de verkiezing Car of the Year 2014 (Auto van het Jaar) zal worden bekendgemaakt op 3 maart, daags voor de eerste persdag van de Salon van Geneve. Voor het eerst zijn er twee elektrische auto’s bij, namelijk de BMW i3 en de Tesla Model S.

De Auto van het Jaar wordt verkozen door een jury van 58 autojournalisten uit 22 landen. De jury heeft dertig auto’s die in het afgelopen jaar op de markt zijn gekomen bekeken en heeft vorige maand de zeven finalisten bekendgemaakt: BMW i3, Citroën C4 Picasso, Mazda3, Mercedes-Benz S-Klasse, Peugeot 308, Skoda Octavia en Tesla Model S.
De finalisten hebben rijplezier als gemeenschappelijke deler en bevinden zich in verschillende segmenten – vanaf stadsauto tot en met het luxe segment. Voor het eerst zijn er (batterij-)elektrische auto’s bij.
Midden februari zullen de juryleden elk model gaan testen op de testbaan van het Centre d’Essais et de Recherche Automobile de Mortefontaine (CERAM in Frankrijk). Daar zal men de auto’s beoordelen op de criteria innovatie, kwaliteit, prijs-prestatieverhouding en design. De laatste stemronde en de bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 3 maart, de dag voor de eerste persdag van de Geneefse salon, in het congrescentrum van het Palexpo. De ceremonie is toegankelijk voor de standhouders en de geaccrediteerde journalisten. Maar de ceremonie is ook life te volgen via http://www.salon-auto.ch/ of http://www.caroftheyear.org/.
Op de persdagen van de Zwitserse salon aan het Lac Leman worden weer zo’n tienduizend journalisten verwacht. Op de twee persdagen staan 65 ‘persconferenties’ gepland. De beurs is in de periode 6 -16 maart open voor het publiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Twee ev’s finalist voor Auto van het Jaar 2014 - Automobielmanagement.nl

Twee ev’s finalist voor Auto van het Jaar 2014

De winnaar van de verkiezing Car of the Year 2014 (Auto van het Jaar) zal worden bekendgemaakt op 3 maart, daags voor de eerste persdag van de Salon van Geneve. Voor het eerst zijn er twee elektrische auto’s bij, namelijk de BMW i3 en de Tesla Model S.

De Auto van het Jaar wordt verkozen door een jury van 58 autojournalisten uit 22 landen. De jury heeft dertig auto’s die in het afgelopen jaar op de markt zijn gekomen bekeken en heeft vorige maand de zeven finalisten bekendgemaakt: BMW i3, Citroën C4 Picasso, Mazda3, Mercedes-Benz S-Klasse, Peugeot 308, Skoda Octavia en Tesla Model S.
De finalisten hebben rijplezier als gemeenschappelijke deler en bevinden zich in verschillende segmenten – vanaf stadsauto tot en met het luxe segment. Voor het eerst zijn er (batterij-)elektrische auto’s bij.
Midden februari zullen de juryleden elk model gaan testen op de testbaan van het Centre d’Essais et de Recherche Automobile de Mortefontaine (CERAM in Frankrijk). Daar zal men de auto’s beoordelen op de criteria innovatie, kwaliteit, prijs-prestatieverhouding en design. De laatste stemronde en de bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 3 maart, de dag voor de eerste persdag van de Geneefse salon, in het congrescentrum van het Palexpo. De ceremonie is toegankelijk voor de standhouders en de geaccrediteerde journalisten. Maar de ceremonie is ook life te volgen via http://www.salon-auto.ch/ of http://www.caroftheyear.org/.
Op de persdagen van de Zwitserse salon aan het Lac Leman worden weer zo’n tienduizend journalisten verwacht. Op de twee persdagen staan 65 ‘persconferenties’ gepland. De beurs is in de periode 6 -16 maart open voor het publiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding