Nieuwe generatie Mini komt in maart

De nieuwe Mini ondergaat vanaf maandag zijn eerste rij-impressies. Hij arriveert op 15 maart bij de dealers, maar is zo nu en dan al te zien in de Mini brandstore aan het Leidseplein in Amsterdam.

Sinds de opleving onder de vleugels van BMW in 2001 zijn 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Wereldwijd gingen er vorig jaar 305 duizend over de toonbank – een record. In Nederland echter werden vijftien procent minder Mini’s verkocht dan in 2012, iets minder slecht dan de zeventien procent daling van de markt. Woordvoerder Diederik Reitsma wijt dit aan het feit dat de tweede generatie ‘op het eind loopt’. Voor de niet hypertrendy klant biedt Mini een laatste editie aan voor 19.995 euro, voorzien van opties ter waarde van vierduizend euro.

De derde generatie, onder de vleugels van BMW ontwikkeld en geproduceerd in Born, is er ook met een nieuwe 3-cilindermotor (in de Cooper, 136 pk, 1,5 liter). Verder heeft de 2014-versie een nieuwe handgeschakelde zesbak of sequentiële 6-traps automatische transmissie. De prijzen starten bij €18.495 voor de Mini One; de Cooper met 136 pk 3-cilinder kost vanaf 21.495 euro; de Cooper D met 116 pk begint bij 23.995 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe generatie Mini komt in maart - Automobielmanagement.nl

Nieuwe generatie Mini komt in maart

De nieuwe Mini ondergaat vanaf maandag zijn eerste rij-impressies. Hij arriveert op 15 maart bij de dealers, maar is zo nu en dan al te zien in de Mini brandstore aan het Leidseplein in Amsterdam.

Sinds de opleving onder de vleugels van BMW in 2001 zijn 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Wereldwijd gingen er vorig jaar 305 duizend over de toonbank – een record. In Nederland echter werden vijftien procent minder Mini’s verkocht dan in 2012, iets minder slecht dan de zeventien procent daling van de markt. Woordvoerder Diederik Reitsma wijt dit aan het feit dat de tweede generatie ‘op het eind loopt’. Voor de niet hypertrendy klant biedt Mini een laatste editie aan voor 19.995 euro, voorzien van opties ter waarde van vierduizend euro.

De derde generatie, onder de vleugels van BMW ontwikkeld en geproduceerd in Born, is er ook met een nieuwe 3-cilindermotor (in de Cooper, 136 pk, 1,5 liter). Verder heeft de 2014-versie een nieuwe handgeschakelde zesbak of sequentiële 6-traps automatische transmissie. De prijzen starten bij €18.495 voor de Mini One; de Cooper met 136 pk 3-cilinder kost vanaf 21.495 euro; de Cooper D met 116 pk begint bij 23.995 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding