"De aardgasmotor is een belangrijk element in onze duurzaamheidsstrategie en krijgt nu een plek in onze bestverkochte modelserie", aldus Dr. Frank Welsch, Boardmember voor technische ontwikkeling. "Het gebruik van CNG technologie is zinvol en logisch, want het combineert milieubewuste mobiliteit met betaalbaarheid." 
De Octavia G-TEC wordt aangedreven door een 1.4 TSI turbomotor met een vermogen van 110 pk. De bivalente motor is ontworpen voor CNG en benzine. Het G-TEC pakket omvat een aantal technische features, zoals een Start-Stop Systeem en regeneratief remmen. De moderne aandrijving voldoet aan de Euro 6 emissienorm, geldig vanaf september. 
De nieuwe Octavia G-TEC kan op aardgas een afstand afleggen tot 410 km. Het verbruik is dan 5.4 m3 per honderd kilometer, wat een CO2-uitstoot van 97 g/km betekent. Op benzine zijn afstanden mogelijk tot 920 kilometer, wat zorgt voor een gezamenlijke actieradius van 1.330 kilometer.