Autosalon Genève: Koeningsegg en Bugatti

Dinsdag (4 maart) gaat de Salon van Genève voor de internationale pers van start met veel nieuws op het gebied van gewone auto’s. In deze aflevering twee nagekomen berichten over een paar super-supercars: de Koeningsegg Agero One met 1 megawatt aan vermogen en de Rembrandt Bugatti voor 2,18 miljoen euro.

Koeningsegg

Koenigsegg is van plan in Genève zijn twintigste verjaardag te vieren met de onthulling van de Agero One: 1. De nieuwe hypercar uit Zweden heeft een 5.0-V8 twinturbomotor met een vermogen dat niet meer in kilowatts wordt uitgedrukt maar in megawatt. de auto levert 1 megawatt, ofwel 1.341 pk. Het koppel bedraagt 1.493 Nm. Koenigsegg zegt dat berekeningen hebben uitgewezen dat de auto een topsnelheid kan halen van 440 km/u. Er zullen slechts zes exemplaren worden gebouwd die, naar verluidt, allemaal al zijn ‘besproken’.

 

Bugatti

De Rembrandt Bugatti is een eerbetoon aan de broer van oprichter Ettore Bugatti. Rembrandt was destijds een succesvolle beeldhouwer en een bekend werk van hem is een beeld van een dansende olifant. Als radiatorembleem van de Bugatti Type 41 R werd de olifant het symbool van het merk. De Rembrandt Bugatti is gebaseerd op de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Er zullen slechts drie exemplaren van worden gebouwd. Bugatti hoopt ze voor de prijs van 2,18 miljoen euro (netto) aan een nieuwe eigenaar te kunnen afleveren. Het model is de vierde in de reeks van ‘les Légende de Bugatti’, na de Jean-Pierre Wimille, Jean Bugatti en Meo Costantini. Van elk van deze Butaggi’s zijn de tot drie exemplaren gelimiteerde oplages reeds verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autosalon Genève: Koeningsegg en Bugatti - Automobielmanagement.nl

Autosalon Genève: Koeningsegg en Bugatti

Dinsdag (4 maart) gaat de Salon van Genève voor de internationale pers van start met veel nieuws op het gebied van gewone auto’s. In deze aflevering twee nagekomen berichten over een paar super-supercars: de Koeningsegg Agero One met 1 megawatt aan vermogen en de Rembrandt Bugatti voor 2,18 miljoen euro.

Koeningsegg

Koenigsegg is van plan in Genève zijn twintigste verjaardag te vieren met de onthulling van de Agero One: 1. De nieuwe hypercar uit Zweden heeft een 5.0-V8 twinturbomotor met een vermogen dat niet meer in kilowatts wordt uitgedrukt maar in megawatt. de auto levert 1 megawatt, ofwel 1.341 pk. Het koppel bedraagt 1.493 Nm. Koenigsegg zegt dat berekeningen hebben uitgewezen dat de auto een topsnelheid kan halen van 440 km/u. Er zullen slechts zes exemplaren worden gebouwd die, naar verluidt, allemaal al zijn ‘besproken’.

 

Bugatti

De Rembrandt Bugatti is een eerbetoon aan de broer van oprichter Ettore Bugatti. Rembrandt was destijds een succesvolle beeldhouwer en een bekend werk van hem is een beeld van een dansende olifant. Als radiatorembleem van de Bugatti Type 41 R werd de olifant het symbool van het merk. De Rembrandt Bugatti is gebaseerd op de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Er zullen slechts drie exemplaren van worden gebouwd. Bugatti hoopt ze voor de prijs van 2,18 miljoen euro (netto) aan een nieuwe eigenaar te kunnen afleveren. Het model is de vierde in de reeks van ‘les Légende de Bugatti’, na de Jean-Pierre Wimille, Jean Bugatti en Meo Costantini. Van elk van deze Butaggi’s zijn de tot drie exemplaren gelimiteerde oplages reeds verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding