Nissan e-NV200 als taxi in Amsterdam

Het Amsterdamse Taxi Electric is het eerste taxibedrijf dat de nieuwe, volledig elektrische Nissan e-NV200 in gebruik neemt. De emissievrije personenbus rijdt vanaf komende zomer door de straten van Amsterdam.

Taxi Electric is ook het eerste taxibedrijf in Nederland met een volledig emissievrije vloot. Het bedrijf rijdt sinds 2011 met uitsluitend met Nissans LEAF. De vloot bestaat uit 25 auto’s en deze hebben gezamenlijk al meer dan 1,5 miljoen probleemloze kilometers afgelegd. Taxi Electric is niet de enige die de Nissan e-NV200 inzet voor taxivervoer. Het gemeentebestuur van de Spaanse stad Barcelona zet ook de personenbus in als taxi. De productie van de nieuwe Nissan e-NV200 start in mei. De levering van de eerste exemplaren staat gepland voor komende zomer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan e-NV200 als taxi in Amsterdam - Automobielmanagement.nl

Nissan e-NV200 als taxi in Amsterdam

Het Amsterdamse Taxi Electric is het eerste taxibedrijf dat de nieuwe, volledig elektrische Nissan e-NV200 in gebruik neemt. De emissievrije personenbus rijdt vanaf komende zomer door de straten van Amsterdam.

Taxi Electric is ook het eerste taxibedrijf in Nederland met een volledig emissievrije vloot. Het bedrijf rijdt sinds 2011 met uitsluitend met Nissans LEAF. De vloot bestaat uit 25 auto’s en deze hebben gezamenlijk al meer dan 1,5 miljoen probleemloze kilometers afgelegd. Taxi Electric is niet de enige die de Nissan e-NV200 inzet voor taxivervoer. Het gemeentebestuur van de Spaanse stad Barcelona zet ook de personenbus in als taxi. De productie van de nieuwe Nissan e-NV200 start in mei. De levering van de eerste exemplaren staat gepland voor komende zomer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding