Dit meldt het Britse magazine Auto Express. Er zijn al langere tijd geruchten dat Tesla naast de Model S en de voor volgend jaar aangekondigde Model X een compact model op de markt brengen maar tot dusver was steeds het vermoeden dat die de naam Model E zou krijgen. Die auto zou in Amerika ongeveer 35 duizend dollar moeten kosten.  Daarvoor zijn goedkope batterijen nodig en die zou de geplande Tesla batterijfabriek dan moeten gaan leveren.
Topman Elon Musk zegt in een interview met Auto Express dat Ford heeft medegedeeld dat men binnenkort de naam Model E wil gaan gebruiken en daarom moest Tesla over een andere naam nadenken. Tesla had een productgamma in gedachten van de S, de E en de X wat het woord SEX oplevert.  Musk: "Dat heeft Ford nu om zeep geholpen. We noemen de auto nu Model 3. Dat kunnen we schrijven met drie streepjes. En dat hebben we een productgamma dat je schrijft als S III X."
Het nieuwe model zal in 2016 worden gepresenteerd en in 2017 op de markt komen. Volgens het artikel in Auto Express zal de auto waarschijnlijk op een nieuw platform staan en hij zal een actieradius hebben van ruim driehonderd kilometer. In de verkoopstrategie gaat er bij Tesla niets veranderen, men blijft werken met directe verkoop zonder dealers.
Tegen 2017 zullen de kopers kunnen profiteren van een uitgebreid netwerk van snelladers. In de afgelopen dagen heeft Tesla weer twee nieuwe snellaadstations geopend en het netwerk daarmee uitgebreid naar elf. De Tesla-rijders kunnen er gratis ‘tanken’.  Voor het eind van dit jaar moeten de belangrijkste routes in de DACH-regio (Duitsland -Oostenrijk – Zwitserland), Scandinavië, Benelux, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië zijn voorzien van snellaadstations zodat Tesla-rijders ook grote afstanden kunnen afleggen. (bron: Auto Express / KFZ Betrieb)

 

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding