Opel zal zeker een opvolger brengen in het elektrische segment want het merk ziet elektrische mobiliteit als een belangrijk deel van de toekomstige mobiliteit. Opel zegt te zullen doorgaan met het verlagen van de kosten ‘om betaalbaarheid te kunnen leveren’. Ceo Karl-Thomas Neumann van Opel (en van Opel Group) heeft inmiddels diverse tweets geplaatst over dit onderwerp. Het nieuwe model zal worden geïntroduceerd tussen 2014 en 2018, dus die marge is nogal ruim. General Motors heeft in ieder geval besloten dat er geen update van de Opel Ampera komt op basis van de vernieuwde Chevrolet Volt die voor de Amerikaanse markt staat gepland voor modeljaar 2016, zo meldt het Amerikaanse vakblad Automotive News. Zowel de Volt als de Ampera worden nu gebouwd in dezelfde fabriek in Detroit-Hamtrack.  De Opel Ampera is in 2012 nog verkozen tot European Car of the Year.
Het Duitse zusterblad Automobilwoche van Automotive News meldde afgelopen april al dat Opel een volelektrische auto aan zijn gamma zal  toevoegen in 2016 of 2017. Het zal gaan om een veel kleinere en goedkopere auto dan de Ampera. De hybride Ampera is in Nederland nog wel in redelijke aantallen verkocht maar voor de rest van Europa is hij bepaald geen succes gebleken. In 2013 werden er in heel Europa zo’n drieduizend Ampera’s verkocht waarvan dik tweeduizend in Nederland. Dit jaar zijn er in Europa nog maar enkele honderden verkocht.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding