Eind juni arriveerden hier de M3 (sedan) en de M4 (coupé). Inmiddels dient ook de M-uitvoering van de 4-Serie met stalen klapdak zich aan. Zijn komst is een logisch vervolg op de introductie van de M3/M4. Woordvoerder Diederik Reitsma van de Nederlandse BMW-importeur zegt dat de organisatie aangenaam verrast is door de zeer positieve ontvangst op de markt: "Van deze M-modellen, die in een mini-segment vallen, rekenden we erop niet meer dan een tiental te verkopen. Inmiddels zitten we op minimaal vijftig verkochte exemplaren." Zoals verwacht komt van dat aantal meer dan de helft voor rekening van de M4 en volgens Reitsma zijn er intussen ook van de Cabrio al ‘een aantal in dubbele cijfers’ verkocht.

De media hebben inmiddels een eerste rij-impressie met de M4 Cabrio gedaan over een route van ruim vijfhonderd kilometer van München via de ‘vrije’ Autobahn naar Garmisch-Partenkirchen en over de landwegen naar het Oostenrijkse Moesem, in de buurt van Seefeld. Daarbij viel op dat met gebruik van de optionele windscherm achter de voorstoelen is het mogelijk om met een snelheid van ruim 200 kilometer per uur een gesprek te voeren met de passagier. Een pet waait niet van het hoofd, terwijl dameskapsels er redelijk ‘ongeschonden’ vanaf komen.
De M4 Cabrio weegt, vanwege het stalen klapdak weliswaar 250 kg meer dan de Coupé maar daar weet de 431 pk/550 Nm sterke zescilinder M-motor met DCT-zeventrapstransmissie wel raad. Het dak kan in met een druk op de knop in twintig seconden worden geopend of gesloten. De standaarduitrusting is uitgebreider dan van hetzelfde model van de vorige generatie. De M4 Cabrio met M-DTC transmissie kost 116.225 euro. Omdat deze versie een verbruik van 8,7 l/100 km heeft met een CO2-uitstoot van 203 g/km is hij goedkoper dan de variant met de handgeschakelde zesbak die voor 117 duizend euro in de prijslijst staat en een verbruik heeft van 9,1 l/100 km met 213 g/km CO2. (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding