De Opel Vivaro gesloten bestelwagen, de Combi en de variant met dubbele cabine zijn allemaal leverbaar in twee chassislengten (4.998 en 5.398 mm). Alle versies van de nieuwe Vivaro hebben tot 100 mm meer laadlengte dan het voorgaande model. Ook de passagiersruimte is 116 mm langer. De Combi heeft standaard een uitneembare driepersoonsbank op de tweede en derde rij. Bovendien is de rugleuning van de derde rij kantelbaar.
Het infotainmentsysteem met een 7-inch touchscreen en navigatie is voor het eerst verkrijgbaar in de Vivaro. Updates van de Europese kaarten kunnen gedownload worden via USB. Ook telefoneren via Bluetooth en audiostreaming behoren tot de mogelijkheden. Het Keyless Open & Start-systeem verhoogt het comfort.

Ook voor de Vivaro Combi is er keuze uit twee volledig nieuwe turbodiesels en vier vermogens. De energieke krachtbronnen blinken uit door hun extreem gunstige brandstofverbruik. Beschikbaar zijn de 1.6 CDTI met 66 kW (90 pk) en 85 kW (115 pk) en de 1.6 BiTurbo CDTI met 88 kW (120 pk) en 103 kW (140 pk) vermogen. De 88 kW krachtige Vivaro Combi met Bi-Turbo verbruikt slechts 5,7 liter per 100 kilometer, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van amper 149 gram per kilometer. Met deze cijfers is de nieuwe versie van Opels allrounder een van de zuinigste in zijn klasse.
De Opel Vivaro Combi met maximaal negen zitplaatsen is voorzien van speciale aankleding en afwerking aan de binnenzijde om de Combi af te stemmen op personenvervoer.
De nieuwe Vivaro Combi is verkrijgbaar vanaf € 22.795,-. Er is een Opel Vivaro gesloten bestelwagen voor € 17.995,- (excl. BTW en BPM.)