Voorzitter Peter Brouwer
Peter Brouwer (59) is hoofdredacteur van Automobiel Management. Vanuit die functie en als organisator van de verkiezing is hij juryvoorzitter bij zowel de Bestelauto van het Jaar als de Zakenauto van het Jaar. Hij zit de vergaderingen voor en beheert als een notaris de route en de cijfermatige gegevens die de juryleden onafhankelijk van elkaar moeten inleveren. Als voorzitter heeft Brouwer geen stemrecht. 

John Spies
John Spies (59) is sinds 2011 de ceo van Alphabet in Breda. Hij werkt inmiddels dertig jaar in de leasebranche, waarvan de laatste 22 jaar in diverse directiefuncties bij Auto Lease Holland, TOPlease, PE-Spirit Lease en ING Car Lease. John Spies was tien jaar lang voorzitter van de  Vereniging ROB. Hij is voor de vijftiende keer jurylid.

Henk Gerritse
Henk Gerritse (58) is Inkoopmanager Facilitair bij BAM Strategic Sourcing. Binnen die functie is Gerritse verantwoordelijk voor leasecontracten voor personen- en bedrijfswagenpark, brandstoffen, afspraken met importeurs en inbouw van bedrijfswageninrichting. Het wagenpark van BAM bestaat uit zo’n 4,6 duizend personenwagens en 2,4 duizend bedrijfswagens. Gerritse is voor het zesde jaar jurylid.

Rob van Ginneken
Rob van Ginneken (61) is journalist en levert voor een breed scala aan media bijdragen over mobiliteit in de breedste zin van het woord. Hij is hoofdredacteur van het tijdschrift Auto&Mobiliteit en werkt freelance voor Automobiel Management, GPD-dagbladen , auto- en motorbladen, De Zaak, Technisch Weekblad en recentelijk ook voor milieumagazine Change. Van Ginneken begon ooit als motorsportjournalist bij dagblad Het Vrije Volk. Die motorliefhebberij vertaalde zich in later jaren in vier nationale en drie Europese kampioenschappen in de motorsport.

Henny Hemmes
Hemmes is freelance autojournalist. Zij is correspondent/testredacteur voor diverse Amerikaanse publicaties en Senior European Editor van een grote autowebsite. Hemmes heeft een succesvolle staat van dienst in de autosport en is de eerste en enige vrouw die een Nederlands kampioenschap won in een FIA-klasse (1984 en 1987). Zij is lid van de jury van World Car Awards en vertegenwoordigt de nationale autosportfederatie (KNAF) in de Women in Motorsport Commission van de FIA. Henny Hemmes is voor de negentiende keer jurylid.

Erik Henstra

Erik Henstra (44) is directeur Services & Operations bij LeasePlan Nederland. Met ruim 120 duizend voertuigen biedt LeasePlan Nederland alle vormen van wagenparkbeheer, voor alle markten en sectoren. LeasePlan Nederland is een dochteronderneming van LeasePlan Corporation dat actief is in dertig landen en de wereldmarktleider is in operationele autoleasing. Henstra is dit jaar voor de zesde maal jurylid.

Marien Kreuger
Marien Kreuger (47) vertegenwoordigt leasemaatschappij Arval, in volume de vierde leasemaatschappij van Nederland en de tweede van Europa.  Kreuger is sinds 1994 werkzaam in de leasebranche. Hij is begonnen op de ROB-afdeling bij Arma en was van 2005 tot 2012 directeur operations bij Arval. Sinds 2012 is hij operationeel verantwoordelijk voor acht Noord-Europese vestigingen van Arval. Marien Kreuger is voor de achtste keer jurylid.

Jochem Lubbers
Jochem Lubbers verdiende zijn sporen bij automobielimporteurs en bij diverse gerenommeerde grote leasemaatschappijen. Sinds 1999 is hij directeur van Fleet Knowledge. Hij heeft automotive als vakgebied en leasing & wagenparkbeheer als specialisatie. Lubbers gebruikt zijn kennis voor consultancy, projecten en trainingen voor zowel aanbieders als gebruikers van leasing en wagenparkbeheer. Ook voor aanverwante toeleveranciers worden regelmatig opdrachten uitgevoerd. Jochem Lubbers is al vele jaren jurylid en bewaakt het concept van de verkiezing met veel gevoel voor nieuwe ontwikkelingen.

Niek Schenk
Niek Schenk (51) is al 26 jaar een van de bekende autojournalisten van Nederland en heeft sinds 2009 zijn eigen bedrijf onder de naam Niek Schenk Communicatie. Sinds 1988 is Niek Schenk vaste autoredacteur van het Algemeen Dagblad, maar publicaties van zijn hand verschijnen ook in FD Persoonlijk, het weekendmagazine van Het Financieele Dagblad, en tal van automagazines en lifestyle bladen. Niek Schenk is voor het zesde jaar jurylid.

Henk Winckens
Henk Winckens (51) heeft dertig jaar ervaring in diverse managementfuncties in de Automotive business. Met een autotechnische achtergrond was hij docent motorvoertuigentechniek en heeft gewerkt bij diverse nationale en internationale bedrijven. Sinds 1995 werkt hij bij Enexis (en de voorgangers daarvan).  Winckens is binnen Enexis verantwoordelijk voor de mobiliteit en het wagenpark bestaat uit 2,4 duizend leaseauto’s en vrachtwagens. Winckens deed de laatste jaren veel ervaring op met elektrisch vervoeren en is projectmanager ‘Elektrische Vervoer’ binnen Enexis. Henk Winckens won verschillende awards zoals Fleet Manager of the Year 2010 en de Dutch Sourcing Awards 2011. Hij was ook  jurylid van Fleet Manager of the Year Award 2011 and 2012 en van Mobility Manager of the Year Award 2013 and 2014. Winckens is dit jaar voor het eerst jurylid.

John de Gier

Na inkoopfuncties in verschillende facilitaire gebieden is John de Gier (56) in 2004 als Hoofd Facilitaire Inkoop van Siemens Nederland onder meer verantwoordelijk geworden voor het zakelijke wagenpark, bestaande uit ruim twaalfhonderd voertuigen. Mede op basis van zijn innovatieve ideeën en veranderingen op het gebied van procesinrichting en mobiliteit, heeft De Gier in 2006 de Fleet Manager Award 2006 gewonnen. Hierna werd hij onder meer voorzitter geworden van de Mobiliteitscommissie binnen Siemens, is hij sinds enige jaren jurylid Mobiliteitsmanager van het Jaar. John de Gier is dit jaar voor het eerst jurylid.

Jack Knol 

Jack Knol (46) is director facilities & accomodations Capgemini / mobiliteitsmanager. Knol werkt sinds 1996 bij Capgemini. De eerste zes jaar was hij  consultant in verschillende rollen bij diverse klanten, daarna was hij vier jaar als delivery manager verantwoordelijk voor de dienstverlening naar klanten. De afgelopen acht jaar is Knol actief in het veld van ‘slim werken slim reizen’, zowel binnen als buiten Capgemini. Sinds 2010 is hij  verantwoordelijk voor zowel de vierkante meters (facilities) als de kilometers (mobiliteit). Een van z’n recente projecten was de introductie van een bonus-malus-leasebudget voor leaserijders. Binnen dit budget wordt de medewerker financieel gestimuleerd minder privékilometers te rijden en zuiniger en goedkoper te rijden. Jack Knol is dit jaar voor het eerst jurylid.

Stijn Clercx

Stijn Clercx (49) werkte in verschillende functies bij bedrijven binnen leasemaatschappijen en een importeur. Sinds 2008 is hij werkzaam voor Athlon Car Lease. Clercx heeft nu de functie van manager procurement en is verantwoordelijk ben voor de strategische en tactische inkoop van Athlon Car Lease Nederland en met een Belgische collega samen verantwoordelijk voor de inkoop van Athlon Car Lease International. Clercx is dit jaar voor het eerst jurylid als de opvolger van Arjen van der Lugt.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding