Autosalon van Parijs : wat is er nieuw? (deel 1)

Donderdag 2 oktober gaat de Mondial de l’Automobile in Parijs van start. Het is een belangrijke beurs die afwisselend met de IAA in Frankfurt om het jaar wordt gehouden. AM blikt vooruit in drie afleveringen over het nieuws dat in de Franse hoofdstad wordt gepresenteerd.

Audi  TT Roadster

In Parijs debuteert de open versie van de nieuwe TT met een stoffen kap die elektrisch opent en sluit. De Roadster kan al vanaf november worden besteld en is leverbaar in het voorjaar van 2015. De TTS volgt niet al te lang daarna.

Audi TT Sportback Concept

Zoals altijd wordt er weer vrolijk gelekt. Ook de officiële schetsen van de Audi TT Sportback Concept zijn voortijdig op het web verschenen. Met designelementen van de TT 420 Sport quattro concept car uit 2013 is deze sportieve vijfdeurs de derde carrosserievorm van de TT want op de show in Bejing afgelopen voorjaar werd immers de TT Offroad Concept onthuld. Er wordt bovendien al druk gespeculeerd over een vierde model, de TT Shooting Brake, al kunnen we die niet in Parijs verwachten.

BMW 2-Serie Cabrio

De nieuwe 2 Serie coupé krijgt uiteraard een topless zusje. De nieuwe cabriolet debuteert in Parijs met een stoffen kap, die in 20 seconden kan worden geopend of gesloten. Dat kan rijdend tot 50 km/h. De 190 pk sterke 220d Cabrio valt in combinatie met de achttraps automatische transmissie in de 20 procent bijtelling.  De officiële marktintroductie van de 2-Serie Cabrio is op 28 februari.

Citroën DS3 Divine

Net als Fiat heeft Citroën het licht gezien en probeert het van nieuwe, succesvolle modellen en submerk te maken. Dat geldt in het geval van de Fransen voor de DS. Begin september onthulde Citroën al zijn nieuwste concept, de DS Divine. Er zouden in totaal zes modellen moeten komen, die op markten wereldwijd gevoerd gaan worden. Op de stand zullen verder nog twee DS concepts staan, die zijn ontworpen in samenwerking met modehuis Ines de la Fressange.

Ferrari 458 Speciale A

Ferrari heeft al aangekondigd naar Parijs te zullen komen met een cabrio-uitvoering van de 458 Speciale. De A staat daarbij voor Aperta, ofwel geopend. Er zullen slechts 499 auto’s van worden gebouwd, dus deze Ferrari wordt weer een verzamelaarsobjekt.

Ferrari 458 M

Dit is de nieuwe turbovariant van de 458 Italia. In de wandelgangen wordt gesproken over een 3.8-V8 uit de California T, maar bevestigd is dit niet.

Fiat 500X

Net als de DS bij Citroën, bouwt Fiat de 500 uit tot een modellenlijn, al hebben de Italianen deze stap voornamelijk genomen om de concurrentie met de supersuccesvolle Mini aan te gaan. De eerste toevoeging was de 500 L, een Panda in een 500-jasje. Nu komen de Italianen met de 500X, het broertje van de Jeep Renegade, die de Mini Countryman en de Nissan Juke van de markt zou moeten gaan verdringen. De foto verscheen voortijdig op het internet.

Ford Mondeo

Eén van de belangrijkste onthullingen in Parijs is de Ford Mondeo. Vroeger werd de Mondeo een wereldauto genoemd maar dat was hij niet want hij werd in de VS gevoerd als Contour. De nieuwe Mondeo mag die naam nu met ere gebruiken. Het nieuwe model is de eerste met Ford’s nieuwe voetgangersdetectie. Het systeem werkt met radar en camera en kan onderscheid maken tussen personen van objecten langs de weg. Voor de Mondeo komt vanaf begin 2015 een nieuwe 210 pk sterke 2.0 TDCi diesel beschikbaar.

Ford C-Max en Ford S-Max

De C-Max en zijn lange variant hebben net als de S-Max een facelift ondergaan. Hun neuzen staan nu dezelfde kant op als die van de Fiesta en de Focus. Het interieur van de beide Max-en heeft een praktischere indeling gekregen.

Honda Jazz prototype

De derde generatie Jazz is op komst. In Parijs wordt een prototype getoond, waarvan al foto’s zijn verschenen. Daaruit zou je kunnen afleiden dat de Jazz iets langer zal zijn. Verwacht wordt dat hij een nieuwe 1.3 iVTEC-motor krijgt.

Honda HR-V prototype

Een tweede prototype of de Honda-stand is er van de nieuwe HR-V, waarvan bekend is dat hij speciaal is ontwikkeld voor de Europese markt. Met de benzinetank in het midden biedt de compacte suv meer ruimte achterin. Uiteraard is ook deze Honda uitgerust met het Magic Seats-systeem, dat de mogelijkheid biedt de achterstoelen naar voren te klappen zodat een compleet vlakke laadvloer ontstaat.

Honda Civic Type R Concept

Voor fans van snelle hatchbacks is er nieuws, want de Type R concept duidt op de komst van de langverwachte nieuwe versie. De 2.0 i-VTEC in de nieuwe Type R is de eerste motor  in de ruim twee decennia lange historie met een turbo. Opvallend is de reusachtige achtervleugel. De Civic heeft een facelift ondergaan en ziet er aan de voorkant sportiever uit met een minder lompe bumper en nieuwe koplampen. Achter zien we een zwarte spoiler, led-lichten en een nieuwe aerodynamische bumper. (HHemmes)

Autosalon van Parijs : wat is er nieuw? (deel 1) - Automobielmanagement.nl

Autosalon van Parijs : wat is er nieuw? (deel 1)

Donderdag 2 oktober gaat de Mondial de l’Automobile in Parijs van start. Het is een belangrijke beurs die afwisselend met de IAA in Frankfurt om het jaar wordt gehouden. AM blikt vooruit in drie afleveringen over het nieuws dat in de Franse hoofdstad wordt gepresenteerd.

Audi  TT Roadster

In Parijs debuteert de open versie van de nieuwe TT met een stoffen kap die elektrisch opent en sluit. De Roadster kan al vanaf november worden besteld en is leverbaar in het voorjaar van 2015. De TTS volgt niet al te lang daarna.

Audi TT Sportback Concept

Zoals altijd wordt er weer vrolijk gelekt. Ook de officiële schetsen van de Audi TT Sportback Concept zijn voortijdig op het web verschenen. Met designelementen van de TT 420 Sport quattro concept car uit 2013 is deze sportieve vijfdeurs de derde carrosserievorm van de TT want op de show in Bejing afgelopen voorjaar werd immers de TT Offroad Concept onthuld. Er wordt bovendien al druk gespeculeerd over een vierde model, de TT Shooting Brake, al kunnen we die niet in Parijs verwachten.

BMW 2-Serie Cabrio

De nieuwe 2 Serie coupé krijgt uiteraard een topless zusje. De nieuwe cabriolet debuteert in Parijs met een stoffen kap, die in 20 seconden kan worden geopend of gesloten. Dat kan rijdend tot 50 km/h. De 190 pk sterke 220d Cabrio valt in combinatie met de achttraps automatische transmissie in de 20 procent bijtelling.  De officiële marktintroductie van de 2-Serie Cabrio is op 28 februari.

Citroën DS3 Divine

Net als Fiat heeft Citroën het licht gezien en probeert het van nieuwe, succesvolle modellen en submerk te maken. Dat geldt in het geval van de Fransen voor de DS. Begin september onthulde Citroën al zijn nieuwste concept, de DS Divine. Er zouden in totaal zes modellen moeten komen, die op markten wereldwijd gevoerd gaan worden. Op de stand zullen verder nog twee DS concepts staan, die zijn ontworpen in samenwerking met modehuis Ines de la Fressange.

Ferrari 458 Speciale A

Ferrari heeft al aangekondigd naar Parijs te zullen komen met een cabrio-uitvoering van de 458 Speciale. De A staat daarbij voor Aperta, ofwel geopend. Er zullen slechts 499 auto’s van worden gebouwd, dus deze Ferrari wordt weer een verzamelaarsobjekt.

Ferrari 458 M

Dit is de nieuwe turbovariant van de 458 Italia. In de wandelgangen wordt gesproken over een 3.8-V8 uit de California T, maar bevestigd is dit niet.

Fiat 500X

Net als de DS bij Citroën, bouwt Fiat de 500 uit tot een modellenlijn, al hebben de Italianen deze stap voornamelijk genomen om de concurrentie met de supersuccesvolle Mini aan te gaan. De eerste toevoeging was de 500 L, een Panda in een 500-jasje. Nu komen de Italianen met de 500X, het broertje van de Jeep Renegade, die de Mini Countryman en de Nissan Juke van de markt zou moeten gaan verdringen. De foto verscheen voortijdig op het internet.

Ford Mondeo

Eén van de belangrijkste onthullingen in Parijs is de Ford Mondeo. Vroeger werd de Mondeo een wereldauto genoemd maar dat was hij niet want hij werd in de VS gevoerd als Contour. De nieuwe Mondeo mag die naam nu met ere gebruiken. Het nieuwe model is de eerste met Ford’s nieuwe voetgangersdetectie. Het systeem werkt met radar en camera en kan onderscheid maken tussen personen van objecten langs de weg. Voor de Mondeo komt vanaf begin 2015 een nieuwe 210 pk sterke 2.0 TDCi diesel beschikbaar.

Ford C-Max en Ford S-Max

De C-Max en zijn lange variant hebben net als de S-Max een facelift ondergaan. Hun neuzen staan nu dezelfde kant op als die van de Fiesta en de Focus. Het interieur van de beide Max-en heeft een praktischere indeling gekregen.

Honda Jazz prototype

De derde generatie Jazz is op komst. In Parijs wordt een prototype getoond, waarvan al foto’s zijn verschenen. Daaruit zou je kunnen afleiden dat de Jazz iets langer zal zijn. Verwacht wordt dat hij een nieuwe 1.3 iVTEC-motor krijgt.

Honda HR-V prototype

Een tweede prototype of de Honda-stand is er van de nieuwe HR-V, waarvan bekend is dat hij speciaal is ontwikkeld voor de Europese markt. Met de benzinetank in het midden biedt de compacte suv meer ruimte achterin. Uiteraard is ook deze Honda uitgerust met het Magic Seats-systeem, dat de mogelijkheid biedt de achterstoelen naar voren te klappen zodat een compleet vlakke laadvloer ontstaat.

Honda Civic Type R Concept

Voor fans van snelle hatchbacks is er nieuws, want de Type R concept duidt op de komst van de langverwachte nieuwe versie. De 2.0 i-VTEC in de nieuwe Type R is de eerste motor  in de ruim twee decennia lange historie met een turbo. Opvallend is de reusachtige achtervleugel. De Civic heeft een facelift ondergaan en ziet er aan de voorkant sportiever uit met een minder lompe bumper en nieuwe koplampen. Achter zien we een zwarte spoiler, led-lichten en een nieuwe aerodynamische bumper. (HHemmes)