Autosalon van Parijs: wat is er nieuw? (deel 2)

De Mondial de l’Automobile in Parijs opent van 4 tot 10 oktober zijn poorten voor het publiek. Al het autonieuws van dit moment staat dan in de schijnwerpers van het Palais d’Expositions. Dit is de tweede aflevering van de voorbeschouwing.

Hyundai i20

De Koreanen onthullen in Parijs de nieuwe de nieuwe i20. Hij is iets gegroeid en is met de stylingelementen van de sportieve Veloster weer helemaal up-to-date. Hyundai is ook van plan met een driedeurs coupé op basis van de i20 te komen, maar die debuteert dan op een volgende show.

Jaguar XE

Ook Jaguar presenteerde zijn nieuws al tijdens een speciale bijeenkomst begin september. In Londen werd de XE onthuld, het nieuwe instapmodel dat volgend jaar op de markt zal komen. Hij krijgt de beschikking over een nieuwe 2.0 Ingenium dieselmotor. De naam Ingenium wordt gebruikt voor een nieuwe familie van viercilinder benzine- en dieselmotoren met turbo. Ze wegen tachtig kilogram minder dan de huidige motoren en worden gebouwd in een nieuwe Jaguar Land Rover-fabriek bij Wolverhampton in Engeland.

Kia Sorento

De populaire Sorento wordt afgelost door een nieuw, groter model. Met Koreaan heeft dezelfde stylingelementen gekregen, waarmee designchef Peter Schreyer het merk in één klap aantrekkelijker heeft gemaakt. De derde generatie Sorento staat op een nieuw platform, waardoor er meer ruimte is ontstaan in de cockpit.

Land Rover Discovery Sport

Dit is de nieuwe kleine Land Rover  die binnenkort de Freelander gaat aflossen. Met stylingelementen van de Evoque hoopt Land Rover ook met dit nieuwe model flink aan de weg te kunnen timmeren.

Lexus NX 300h

Voorafgaand aan de Mondial haalde Lexus al het doek van de NX300h af, namelijk  tijdens de Paris Fashion Week. Om de onthulling van de suv nog verder op te luisteren werd de hulp ingeroepen van de rapper Will-i-am. Naast de hybrideversie zal nu ook de NX 200t zijn opwachting maken.

Mazda MX-5

Op de compleet nieuwe versie van het enorm populaire Japanse sportwagentje is lang gewacht. Na de presentatie van enkele concept cars debuteert hij in Parijs. Uiteraard staat de vierde generatie van de fraaie roadster op een nieuw chassis en zal hij worden geleverd met een Skyactive motor.

Mazda2
Ook van de Mazda2 hebben we al gezien, maar hij is nu tastbaar op de ‘planken’ in Parijs. De styling van de nieuwe mini-Mazda is geheel in lijn met die van de Mazda3 en Mazda6. Hij komt beschikbaar met een nieuwe 1.5-dieselmotor.

Mercedes AMG GT

De nieuwe sportwagen van AMG zal ongetwijfeld een grote publiekstrekker zijn op de Parijse show. Hij is helemaal door Mercedes-AMG ontwikkeld en is uitgerust met een eveneens nieuwe 462 pk en 600 Nm sterke AMG 4.0  biturbo V8. Er komt ook een GT S met 510 pk en 650 Nm. De GT zal zich niet alleen op de openbare weg thuis voelen, maar moet ’t ook goed kunnen doen op het circuit.

Mercedes AMG C 63

Ook deze snelste versie van de C-klasse zal veel belangstelling krijgen. Let op, het is nu AMG C 63 en niet C63 AMG. Hij heeft een nieuwe badge á la de AMG GT en heeft bovendien dezelfde V8 biturbomotor, die in de S 503 pk levert. Uitgerust met de gebruikelijke AMG sportstoelen en natuurlijk de nodige badges. In de middenconsole een klokje van IWC!

Mercedes B-klasse

Bij de komst van de B-klasse hadden veel mensen niet kunnen vermoeten dat van deze zogenaamde sports tourer in korte tijd 350 duizend exemplaren zouden worden verkocht. Toch is dat het aantal dat tussen eind 2011 en nu een eigenaar heeft gevonden. De gefacelifte B-klasse werd door Mercedes al aan het begin september getoond, maar maakt in Parijs zijn publieksdebuut. Hij wordt geleverd met vernieuwde motoren. LED koplampen en Keyless-Go startfunctie zijn opties.

Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S

De Japanners tonen een concept car voor een luxueuzere versie van de plug-in hybride die bij ons zo populair is geworden vanwege de bijtellingsmaatregelen.

Nissan Pulsar

De Pulsar is een compleet nieuwe vijfdeurs hatchback, die de nodige flair moet brengen in het C-segment. De Pulsar heeft in die klasse de langste wielbasis (2,70 m) en Nissan zegt dat de passagiers achterin een beenruimte hebben van 692 mm, groter dan een gemiddelde D-klasse model. De auto is ontworpen voor Europa en wordt gebouwd in de Nissan-fabriek in Barcelona. We verwachten ook een Nismo-versie, die het dan moet kunnen gaan opnemen tegen de Golf GTI.

Opel  Corsa

Opel komt naar het Palais d’Expositions met de nieuwe Corsa. Hij is ruimer dan zijn voorganger, ziet er volgens Opel kwalitatief beter uit, is uitgerust met Intellilink en moderne rijhulpsystemen. Optioneel is de Opel Eye-camera aan de voorkant, die onder meer deel uitmaakt van een waarschuwingssysteem voor dreigende aanrijdingen. Primeurs zijn er verder voor de 1.6 CDTI-turbodiesel in de Mokka en de 2.0 CDTI turbodieselmotoren in de Insignia en de Zafira Tourer.

Opel onthulde eerder deze maand de Karl, maar die staat niet in Parijs. Hij komt pas medio 2015 op de markt en zal zijn debuut maken in Genève. (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autosalon van Parijs: wat is er nieuw? (deel 2) - Automobielmanagement.nl

Autosalon van Parijs: wat is er nieuw? (deel 2)

De Mondial de l’Automobile in Parijs opent van 4 tot 10 oktober zijn poorten voor het publiek. Al het autonieuws van dit moment staat dan in de schijnwerpers van het Palais d’Expositions. Dit is de tweede aflevering van de voorbeschouwing.

Hyundai i20

De Koreanen onthullen in Parijs de nieuwe de nieuwe i20. Hij is iets gegroeid en is met de stylingelementen van de sportieve Veloster weer helemaal up-to-date. Hyundai is ook van plan met een driedeurs coupé op basis van de i20 te komen, maar die debuteert dan op een volgende show.

Jaguar XE

Ook Jaguar presenteerde zijn nieuws al tijdens een speciale bijeenkomst begin september. In Londen werd de XE onthuld, het nieuwe instapmodel dat volgend jaar op de markt zal komen. Hij krijgt de beschikking over een nieuwe 2.0 Ingenium dieselmotor. De naam Ingenium wordt gebruikt voor een nieuwe familie van viercilinder benzine- en dieselmotoren met turbo. Ze wegen tachtig kilogram minder dan de huidige motoren en worden gebouwd in een nieuwe Jaguar Land Rover-fabriek bij Wolverhampton in Engeland.

Kia Sorento

De populaire Sorento wordt afgelost door een nieuw, groter model. Met Koreaan heeft dezelfde stylingelementen gekregen, waarmee designchef Peter Schreyer het merk in één klap aantrekkelijker heeft gemaakt. De derde generatie Sorento staat op een nieuw platform, waardoor er meer ruimte is ontstaan in de cockpit.

Land Rover Discovery Sport

Dit is de nieuwe kleine Land Rover  die binnenkort de Freelander gaat aflossen. Met stylingelementen van de Evoque hoopt Land Rover ook met dit nieuwe model flink aan de weg te kunnen timmeren.

Lexus NX 300h

Voorafgaand aan de Mondial haalde Lexus al het doek van de NX300h af, namelijk  tijdens de Paris Fashion Week. Om de onthulling van de suv nog verder op te luisteren werd de hulp ingeroepen van de rapper Will-i-am. Naast de hybrideversie zal nu ook de NX 200t zijn opwachting maken.

Mazda MX-5

Op de compleet nieuwe versie van het enorm populaire Japanse sportwagentje is lang gewacht. Na de presentatie van enkele concept cars debuteert hij in Parijs. Uiteraard staat de vierde generatie van de fraaie roadster op een nieuw chassis en zal hij worden geleverd met een Skyactive motor.

Mazda2
Ook van de Mazda2 hebben we al gezien, maar hij is nu tastbaar op de ‘planken’ in Parijs. De styling van de nieuwe mini-Mazda is geheel in lijn met die van de Mazda3 en Mazda6. Hij komt beschikbaar met een nieuwe 1.5-dieselmotor.

Mercedes AMG GT

De nieuwe sportwagen van AMG zal ongetwijfeld een grote publiekstrekker zijn op de Parijse show. Hij is helemaal door Mercedes-AMG ontwikkeld en is uitgerust met een eveneens nieuwe 462 pk en 600 Nm sterke AMG 4.0  biturbo V8. Er komt ook een GT S met 510 pk en 650 Nm. De GT zal zich niet alleen op de openbare weg thuis voelen, maar moet ’t ook goed kunnen doen op het circuit.

Mercedes AMG C 63

Ook deze snelste versie van de C-klasse zal veel belangstelling krijgen. Let op, het is nu AMG C 63 en niet C63 AMG. Hij heeft een nieuwe badge á la de AMG GT en heeft bovendien dezelfde V8 biturbomotor, die in de S 503 pk levert. Uitgerust met de gebruikelijke AMG sportstoelen en natuurlijk de nodige badges. In de middenconsole een klokje van IWC!

Mercedes B-klasse

Bij de komst van de B-klasse hadden veel mensen niet kunnen vermoeten dat van deze zogenaamde sports tourer in korte tijd 350 duizend exemplaren zouden worden verkocht. Toch is dat het aantal dat tussen eind 2011 en nu een eigenaar heeft gevonden. De gefacelifte B-klasse werd door Mercedes al aan het begin september getoond, maar maakt in Parijs zijn publieksdebuut. Hij wordt geleverd met vernieuwde motoren. LED koplampen en Keyless-Go startfunctie zijn opties.

Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S

De Japanners tonen een concept car voor een luxueuzere versie van de plug-in hybride die bij ons zo populair is geworden vanwege de bijtellingsmaatregelen.

Nissan Pulsar

De Pulsar is een compleet nieuwe vijfdeurs hatchback, die de nodige flair moet brengen in het C-segment. De Pulsar heeft in die klasse de langste wielbasis (2,70 m) en Nissan zegt dat de passagiers achterin een beenruimte hebben van 692 mm, groter dan een gemiddelde D-klasse model. De auto is ontworpen voor Europa en wordt gebouwd in de Nissan-fabriek in Barcelona. We verwachten ook een Nismo-versie, die het dan moet kunnen gaan opnemen tegen de Golf GTI.

Opel  Corsa

Opel komt naar het Palais d’Expositions met de nieuwe Corsa. Hij is ruimer dan zijn voorganger, ziet er volgens Opel kwalitatief beter uit, is uitgerust met Intellilink en moderne rijhulpsystemen. Optioneel is de Opel Eye-camera aan de voorkant, die onder meer deel uitmaakt van een waarschuwingssysteem voor dreigende aanrijdingen. Primeurs zijn er verder voor de 1.6 CDTI-turbodiesel in de Mokka en de 2.0 CDTI turbodieselmotoren in de Insignia en de Zafira Tourer.

Opel onthulde eerder deze maand de Karl, maar die staat niet in Parijs. Hij komt pas medio 2015 op de markt en zal zijn debuut maken in Genève. (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding