De boxer-diesel levert 147 pk en 350 Nm. De Forester D-CVT gaat in 9,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en heeft een gemiddeld verbruik van 6,0 liter op 100 km.

De boxer-diesel is in de Forester nu ook te combineren met Lineartronic, een continue variabele transmissie die Subaru in 2009 in zijn programma opnam voor de Legacy en sindsdien heeft doorontwikkeld.

De motor en de bijbehorende CVT staan zoals bij de meeste Subaru’s in verbinding met permanente vierwielaandrijving. Het systeem zorgt er voor dat de Forester beschikt over een weggedrag met veel grip, onder alle omstandigheden. Is het heel glad, dan zorgt de zogenaamde ‘X-mode’ dat slippende wielen worden afgeremd voor extra veiligheid en tractie.

De nieuwste editie van de Forester is per direct te bestellen en de levering zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2015. 

Meer info:  http://www.foresterdieselcvt.nl/

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding