Het in de VS gebouwde model arriveert op 6 december in de Nederlandse showrooms. Met de introductie van de X6 Sport Activity Coupe startte BMW in 2008 een nieuw segment. De grote, agressief ogende SUV met zijn sterk aflopende daklijn riep destijds nogal wat negatieve reacties op. Hij zou provocerend werken en men dacht dat niet veel mensen op zoiets zaten te wachten. Maar BMW heeft de stap niet hoeven betreuren: tot op heden zijn wereldwijd bijna 260 duizend exemplaren van de X6 verkocht.

De nieuwe generatie is qua design grotendeels een evolutie. Net als zijn voorganger staat hij op het platform van de X5, waarmee hij ook de motoren deelt. De prijzen beginnen bij 85.300 euro voor de xDrive30d. Overigens doen al tijden geruchten de ronde over de komst van een X7. Tijdens het door Automobiel Management bijgewoonde bezoek aan de BMW-fabriek in Spartanburg, South Carolina werd er met geen woord over gerept. Informeel vernam AM echter dat tegen eind 2016 wel degelijk een X7 – met drie zitrijen een ideale gezinsauto – op de markt zou komen. Desgevraagd weigerde BMW hierop commentaar te geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding