Landwind – what’s in a name – wil de X7 op de markt brengen voor nog niet de helft van de prijs van een échte Evoque. De auto vertoont vrijwel hetzelfde front terwijl ook bijvoorbeeld de wielkasten zo van Land Rover afkomstig hadden kunnen zijn. ‘’Het is verbazend om te zien dat dit in 2014 nog steeds kan, we dachten dat de Chinese fabrikanten dit soort praktijken nu toch wel achter zich hadden gelaten,” aldus Max Warburton van Bernstein Research tegenover de Financial Times. Jaguar Land Rover neemt echter geen overhaaste stappen maar zet eerst eens een team advocaten op de zaak. CEO Ralf Speth: ‘‘Dat dit soort naaperij nog altijd gebeurt, is erg teleurstellend. Als we de X7 verder hebben bekeken, gaan we beslissen welke concrete stappen we zullen nemen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding