De Chinezen onthulden de X7 suv op de Guangzhou autoshow. Op het eerste gezicht lijkt de X7 een gefacelifte Range Rover Evoque, waarop zelfs de badge op dezelfde plaats is bevestigd als bij de populaire Engelse suv. De prijs van de originele Range Rover Evoque bedraagt veertig duizend Britse ponden en die van de Landwind X7 slechts veertienduizend.
Volgens de Britse krant The Daily Mail heeft de onthulling een furieuze reactie van Jaguar Land Rover uitgelokt. De Britse Tata-dochter zal zich niet alleen beklagen bij de Chinese overheid maar overweegt ook juridische stappen. Intussen zei ceo Ralf Speth van JLR tegen het Britse magazine Autocar: "Het feit dat men nog steeds met dit soort praktijken bezig is in China, is zeer teleurstellend. Het intellectueel eigendom (IP) is van Jaguar Land Rover. Als je dat overneemt, is dat in strijd met internationale regelgeving."
Chinese kopers die een trendy suv tegen een spotprijs willen aanschaffen, zullen waarschijnlijk wachten op de resultaten van de veiligheidsinspectie van de Landwind X7. In 2010 scoorde Landwind met zijn CV9 minivan namelijk maar twee van de vijf sterren in de Europese crashtest. (HHemmes)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding