We meldden al eerder dat de onthulling van de Acura NSX op het programma stond. De langverwachte productieversie van de sportwagen van Honda’s luxe divise moet het merk weer wat uitstraling geven. Onder de fraaie koets huist een unieke ruim 550 pk sterke hybride aandrijflijn met elektromotoren en een biturbo-V6. De laatste is gekoppeld aan een negentraps transmissie met dubbele koppeling waarin een elektromotor is geïntegreerd. De twee andere elektromotoren drijven elk een voorwiel aan.. De NSX wordt gebouwd in de nieuwe fabriek van Honda in de Amerikaanse staat Ohio. De prijs in de VS gaat circa 150 duizend dollar bedragen.

Audi Q7 e-tron quattro
. We meldden al de komst van de nieuwe Q7 en een plug-in hybride variant. De grote suv heeft letterlijk een jas uitgedaan: hij weegt 325 kg minder dan het vorige model. De Q7 e-tron quattro is de plug-in hybride, waarin een 258 pk sterke V6-TDI wordt geassisteerd door een electromotor met een vermogen van 94 kilowatt. Vooral het koppel van 700 Nm is indrukwekkend. Audi past verder een nieuwe achttraps transmissie toe.

Chevrolet Bolt EV Concept.
In de wandelgangen gonsde het de laatste tijd al van geruchten over de komst van een elektrische Chevrolet. Inderdaad was er bij GM een wereldpremiére voor de Bolt Concept. Volgens ceo Mary Barra heeft hij een actieradius van ruim driehonderd kilometer en zal de prijs onder dertigduizend dollar blijven. Dat is in Amerikaanse begrippen redelijk en zal mogelijkheden bieden om te concurreren met de Tesla Model X, die later dit jaar wordt verwacht.

Ford GT
. In de sportarena naast het tentoonstellingsgebouw van de Detroit autoshow, onthulde de nieuwe versie van de GT. De supersportwagen wordt uitgerust met een 3,5-V6 Ecoboost met ‘ruim 600 pk’. Voor de carrosserie zal gebruik worden gemaakt van cfrp, met koolstofvezel versterkte kunststof. De GT komt waarschijnlijk in 2016 op de markt. Veel exemplaren zal men niet gaan bouwen maar met een prijs van ruim vierhonderdduizend dollar zullen er ook geen duizenden klanten zijn. Verder zal de GT zijn sportieve kunsten waarschijnlijk volgend jaar op Le Mans zal kunnen laten zien.

Met de lage brandstofprijzen grijpen Amerikanen weer sneller naar een grote en snelle truck. De fabrikanten konden tijdens de ontwikkelingsperiode van hun nieuwe trucks natuurlijk niet bevroeden dat de brandstofprijzen op dit moment lager zijn dan in de voorgaande jaren het geval was. Dat speelt Chrysler, Ford, GM, Nissan en Toyota in ieder geval in de kaart.
Chrysler onthulde de Ram Rebel, een sportieve variant van de 1500, die in het midden van zijn levenscyclus is gefacelift. Hij gaat het opnemen tegen de macho Ford F150 Raptor, die in de ‘Ford-arena’ werd onthuld. Ook de vernieuwde Nissan Titan maakte in Detroit zijn debuut met een nieuwe 5.0-V8 diesel, terwijl de Toyota Tacoma het kwartet nieuwe trucks volmaakt.(HHemmes)