Honda Civic Type R en NSX

De productieversie van de snelle Civic beleeft in Zwitserland zijn Europese première.

De snelste Civic haalt met zijn 2.0 VTEC turbomotor een topsnelheid van 270 km/u.

Eveneens een Europees debuut maakt de Honda NSX. De sportwagen werd onthuld  in Detroit onder de vlag van Honda’s luxe divise Acura. In Genève dus de Europese primeur voor de hybride supercar..

 

McLaren-Honda Formule 1 racewagen

Honda is terug in de Formule 1 en levert de motoren voor het McLaren-team.  Tussen 1988 en 1991 won de combinatie vier maal het wereldkampioenschap voor constructeurs in de Formule 1, met achter het racestuurtje Ayrton Senna.

 

Honda HR-V Honda Jazz

De HR-V keert in een gloednieuw jasje terug in de klasse van de compacte crossovers. In 1998 vormde zijn komst de start van het succes van de suv’s in het B-segment.

 

Honda Jazz

Verder maat de nieuw ontwikkelde Jazz in Genève zijn opwachting. De derde generatie heeft een nieuw design en een verbeterd interieur en krijgt onder meer een eveneens nieuwe 1.3-benzinemotor.

 

Hyundai Tucson Concept

De nieuwe crossover krijgt niet meer de letter/cijfercombinatie ix35, maar een normale  naam: Tucson. De concept car heeft een grotere wielbasis dan zijn voorganger en hij is  langer, breder en lager. De grille van de Tuscon ‘raakt’ de koplampen, die in navolging van de Duitse merken ledverlichting hebben.

 

Hyundai i20 Coupe

De Zuid-Koreanen later verder een sportieve driedeurs i20 coupé zien, als ook de gefacelifte i30-modellen, inclusief de variant met een nieuwe 183 pk sterke turbomotor.

 

Infiniti QX30

Nissan’s luxe divisie is met de nieuwe QX30 crossover naar Zwitserland gekomen en presenteert waarschijnlijk ook een hatchbackuitvoering van de Q30. Die moet het vanaf 2016 gaan opnemen tegen concurrenten als de BMW X1.

 

Kia Picanto

Kia presenteert de licht gefacelifte Picanto, waarvan het interieur behoorlijk is opgefrist. De 1.0- benzinemotor is onder handen genomen voor een betere CO2-emissie. Op de Kia stand staat ook de nieuwe Sorento suv die al eerder zijn debuut maakte.

 

Koenigsegg Agera RS

Publiekstrekker Koenigsegg brengt zijn nieuwe Agera ‘RS’ mee naar Genève. Het is een weer extremere versie van de 1.100 pk sterke Agera R hypercar en zal waarschijnlijk ook een hogere topsnelheid hebben dan de 402 km/u. Op Facebook meldde Koenigsegg bovendien de comst van de complete nieuwe Regera ‘megacar’.

 

Lamborghini Aventador SV

Lambo komt met alweer een nieuwe supercar, de Aventador SV. Dit had eigenlijk een verrassing moeten blijven maar het nieuws lekte vroegtijdig uit. De SV is waarschijnlijk een stuk lichter dan de Avantador is één van de allersnelste wegauto’s die Lamborghini ooit heeft gebouwd. De 6.5-V12 heeft naar verwachting zo’n 750 pk, goed voor een top van circa 350 km/u.

 

Lexus concept

In de strijd om de toppositie in het premiumsegment komt Lexus met een aantal nieuwe premiummodellen naar de show, waarvan sommige al in Los Angeles en Detroit zijn onthuld. Nieuw is een concept dat nog naamloos is. Eerder wees Lexus de komst van een opvolger van de LFA van de hand dus gaat het waarschijnlijk om een nieuwe variant van de LF LC concept, misschien wel de productieversie die dit jaar wordt verwacht..

 

Lotus Evora

De gefacelifte Evora heeft behalve wijzigingen aan de carrosserie een nieuw interieur gerestyled, dat is voor zien van betere materialen..Het motorvermogen van de 3.5-V6 bedraagt 400 pk met een maximum koppel van 410 Nm. De auto wordt met de hand gebouwd.

 

Mclaren 675LT      

Met de 650LT grijpt McLaren terug naar de F1 GTR langeafstandsracewagen uit de jaren negentig. De LT 675 is de eerste LT (Long Tail) McLaren die na twee decennia weer als zodanig wordt aangeduid. Door de verlengde achterkant is de totale neerwaartse druk met maar liefst veertig procent toegenomen ten opzichte van de 650S. De getunede 3.8-V8 is voorzien van lichtgewicht componenten en nieuwe turbo’s. De dubbele titanium uitlaat is eveneens geïnspireerd op de F1 GRS Longtail. De 675 LT komt alleen als coupé.

 

McLaren P1 GTR

De P1 GTR concept car werd afgelopen zomer op Pebble Beach onthuld en nu staat de nieuwe McLaren in Genève. Hij is alleen geschikt voor circuitgebruik, wat in de cockpit wordt onderstreept. De rolkooi is onzichtbaar geïntegreerd in de met koolstofvezel versterkte kunststof MonoCage. Die aanduiding GTR komt van de winnaar van de 24-uur van Le Mans in 1995, de F1 GTR. Voor kopers is er een speciaal ‘Driver Program’ om te leren omgaan met de 916 pk, het gecombineerd vermogen van de V8 en de elektromotor en het koppel van in totaal 900 Nm. De P1 bereikt een topsnelheid van 350 km/u en racet in 2,8 seconden vanaf de startstreep naar 100 km/u.

 

Mercedes-Benz V-Class PHEV Concept.

Het wordt druk bij Mercedes. Vier wereldpremières, vier Europese en één showpremière plus de snelste versies van de C-klasse maken hun opwachting onder de AMG-badge.

 

Mercedes-Benz G 4×4² concept

Extreme offroader voor liefhebbers. Het ontwerp voor de Mercedes G 63 AMG 6×6 is nu toegepast op de concept car, waarbij uiteraard één as is weggelaten. Het kleine broertje is volgens Mercedes zo goed als productierijp. Onder de kap een 422 pk sterke 4.0-V8. Ten opzichte van de G 500 Lang heeft is de bodemspeling meer dan verdubbeld, zijn de aan-, afloop- en klimhoeken veel groter en bedraagt de doorwaadhoogte een meter.

 

Mercedes-Maybach S600 Pulmann

In Detroit presenteerde Daimler de nieuwe Maybach-versie, de superdeluxe uitvoering van de S-Klasse. In Genève staat de 6,5 meter lange Mercedes-Maybach Pullman met afgescheiden passagierscompartiment en tegenover elkaar geplaatste stoelen. Maximaal comfort voor super-vips, ofwel vorsten en staatshoofden.

 

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake en CLA AMG 4Matic SB

De CLA Shooting Brake is tijdens een besloten bijeenkomst voorafgaand aan de tentoonstelling in Detroit al aan de Europese media voorgesteld, maar in Geneve viert hij zijn publiekspremière samen met de AMG variant met 4Matic.  (HHemmes)