Qoros-baas: wij veranderen perceptie Chinese auto

De nieuwe ceo Phil Murtaugh van Qoros kondigde de plannen voor 2015 aan en toonde voor het eerst buiten China de Qoros 3 City SUV. “Wij veranderen de perceptie. Made in China wordt Created in China.”

Tijdens zijn eerste publieke optreden in zijn nieuwe rol legde Murtaugh uit hoe hij zal helpen om Qoros naar een nieuwe fase in de ontwikkeling te leiden. "Een nieuw merk vanaf de grond opbouwen is een enorme klus. Wij zijn het eerste Chinese automerk dat de prestaties en de kwaliteitsnormen van toonaangevende fabrikanten wereldwijd evenaart of overtreft ", vindt Murtaugh. "Wij zijn de perceptie van de Chinese auto aan het veranderen. ‘Made in China’ verschuift geleidelijk naar ‘Created in China’.

Centraal-Europa  

In een update over de internationale strategie kondigde Qoros aan dat het ‘gesprekken voert’ om de activiteiten in Centraal-Europa verder uit te bouwen en om de verkoop in het Midden-Oosten in de komende twaalf tot achttien maanden op te starten. Verdere expansie in Europa zal stap voor stap gebeuren, de primaire focus voor het lopende jaar blijft het bouwen aan naamsbekendheid en de verkopen in China. Qoros bevestigde ook dat het assortiment verder zal worden uitgebreid met nieuwe modellen in de compacte klasse en ook in nieuwe marktsegmenten. Bovendien maakte het merk bekend dat er wordt gewerkt aan technieken als hybride en elektrische aandrijfsystemen voor toekomstige modellen.  Op de salon presenteert de Qoros  3 City SUV, een auto voor een ‘premium grootstedelijke levensstijl’. Het nieuwste model van de Qoros-familie is sinds december in China te koop.

QorosQloud 2.0

Ook voor het eerst buiten China te zien, is de tweede generatie van het connected services platform, onder de naam QorosQloud 2.0. Met geavanceerde connectiviteit in het hart van elke Qoros, is door deze belangrijke upgrade QorosQloud nog makkelijker te gebruiken, verrijkt het systeem nog meer dan voorheen het digitale leven van de gebruiker en zorgt het er voor dat de City SUV ‘meer dan alleen als auto’ zal worden ervaren, zo denkt de fabrikant. QorosQloud 2.0 zal in maart dit jaar als een gratis upgrade beschikbaar komen voor alle huidige abonnees van het systeem.

 

Qoros-baas: wij veranderen perceptie Chinese auto - Automobielmanagement.nl

Qoros-baas: wij veranderen perceptie Chinese auto

De nieuwe ceo Phil Murtaugh van Qoros kondigde de plannen voor 2015 aan en toonde voor het eerst buiten China de Qoros 3 City SUV. “Wij veranderen de perceptie. Made in China wordt Created in China.”

Tijdens zijn eerste publieke optreden in zijn nieuwe rol legde Murtaugh uit hoe hij zal helpen om Qoros naar een nieuwe fase in de ontwikkeling te leiden. "Een nieuw merk vanaf de grond opbouwen is een enorme klus. Wij zijn het eerste Chinese automerk dat de prestaties en de kwaliteitsnormen van toonaangevende fabrikanten wereldwijd evenaart of overtreft ", vindt Murtaugh. "Wij zijn de perceptie van de Chinese auto aan het veranderen. ‘Made in China’ verschuift geleidelijk naar ‘Created in China’.

Centraal-Europa  

In een update over de internationale strategie kondigde Qoros aan dat het ‘gesprekken voert’ om de activiteiten in Centraal-Europa verder uit te bouwen en om de verkoop in het Midden-Oosten in de komende twaalf tot achttien maanden op te starten. Verdere expansie in Europa zal stap voor stap gebeuren, de primaire focus voor het lopende jaar blijft het bouwen aan naamsbekendheid en de verkopen in China. Qoros bevestigde ook dat het assortiment verder zal worden uitgebreid met nieuwe modellen in de compacte klasse en ook in nieuwe marktsegmenten. Bovendien maakte het merk bekend dat er wordt gewerkt aan technieken als hybride en elektrische aandrijfsystemen voor toekomstige modellen.  Op de salon presenteert de Qoros  3 City SUV, een auto voor een ‘premium grootstedelijke levensstijl’. Het nieuwste model van de Qoros-familie is sinds december in China te koop.

QorosQloud 2.0

Ook voor het eerst buiten China te zien, is de tweede generatie van het connected services platform, onder de naam QorosQloud 2.0. Met geavanceerde connectiviteit in het hart van elke Qoros, is door deze belangrijke upgrade QorosQloud nog makkelijker te gebruiken, verrijkt het systeem nog meer dan voorheen het digitale leven van de gebruiker en zorgt het er voor dat de City SUV ‘meer dan alleen als auto’ zal worden ervaren, zo denkt de fabrikant. QorosQloud 2.0 zal in maart dit jaar als een gratis upgrade beschikbaar komen voor alle huidige abonnees van het systeem.