Tesla Model X suv wordt onthuld op de IAA 2015

Ceo Elon Musk van Tesla in een brief aan de aandeelhouders medegedeeld dat zijn bedrijf van plan is de elektrische suv Model X in september te onthullen, ‘mits er geen verdere onverwachte vertragingen zijn’.

Musk schrijft dat de laatste hand wordt gelegd aan de bouw van auto’s voor officiële goedkeuring en de laatste tests worden uitgevoerd. Musk: "We hebben carrosserieën geproduceerd in onze nieuwe werkplaats met meer dan vijfhonderd robots terwijl we ons productieproces preciseren en valideren." De crossover-suv zal op dezelfde assemblagelijn als de Model S worden gebouwd. Beide modellen worden gelakt in een nieuwe lakstraat. Tesla is van plan dit jaar nog 50 tot 55 duizend exemplaren van de S- en X-modellen te verkopen. Musk waarschuwde daarbij dat het opstarten van de Model X-productie die van de Model S kan vertragen.
Insiders verwachten dat de Model X in de VS zal worden verkocht voor een prijs die zal liggen tussen 55 en 75 duizend dollar en moet gaan concurreren met de BMW X5 en de Acura MDX, eenzelfde soort model van de luxe divisie van Honda. De model X heeft dankzij twee onafhankelijke elektromotoren vierwielaandrijving. De auto heeft vleugeldeuren en een derde zitrij. Klanten kunnen een auto reserveren met een aanbetaling van vijfduizend dollar en mogen daarbij hopen op levering in begin 2016. Tesla laat verder niets los over de eerder aangekondigde Model 3, waarmee het bedrijf van plan is een directe aanval te openen op de elektrische BMW i3 (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla Model X suv wordt onthuld op de IAA 2015 - Automobielmanagement.nl

Tesla Model X suv wordt onthuld op de IAA 2015

Ceo Elon Musk van Tesla in een brief aan de aandeelhouders medegedeeld dat zijn bedrijf van plan is de elektrische suv Model X in september te onthullen, ‘mits er geen verdere onverwachte vertragingen zijn’.

Musk schrijft dat de laatste hand wordt gelegd aan de bouw van auto’s voor officiële goedkeuring en de laatste tests worden uitgevoerd. Musk: "We hebben carrosserieën geproduceerd in onze nieuwe werkplaats met meer dan vijfhonderd robots terwijl we ons productieproces preciseren en valideren." De crossover-suv zal op dezelfde assemblagelijn als de Model S worden gebouwd. Beide modellen worden gelakt in een nieuwe lakstraat. Tesla is van plan dit jaar nog 50 tot 55 duizend exemplaren van de S- en X-modellen te verkopen. Musk waarschuwde daarbij dat het opstarten van de Model X-productie die van de Model S kan vertragen.
Insiders verwachten dat de Model X in de VS zal worden verkocht voor een prijs die zal liggen tussen 55 en 75 duizend dollar en moet gaan concurreren met de BMW X5 en de Acura MDX, eenzelfde soort model van de luxe divisie van Honda. De model X heeft dankzij twee onafhankelijke elektromotoren vierwielaandrijving. De auto heeft vleugeldeuren en een derde zitrij. Klanten kunnen een auto reserveren met een aanbetaling van vijfduizend dollar en mogen daarbij hopen op levering in begin 2016. Tesla laat verder niets los over de eerder aangekondigde Model 3, waarmee het bedrijf van plan is een directe aanval te openen op de elektrische BMW i3 (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding