Porsche geeft Boxster en Cayman historie

De middenmotor-sportwagens van Porsche gaan vanaf medio 2016 door het leven als 718 Boxster en 718 Cayman. De aanduiding 718 is een verwijzing naar de Porsche 718 uit 1957 die mede dankzij zijn in het midden geplaatste viercilinder boxermotor vele circuit-successen vierde.

De nieuwe 718 Boxster en 718 Cayman zullen ook voorzien zijn van viercilinder boxermotoren, maar dan met turbotechnologie. In de nieuwe reeks wordt de 718 Boxster prijstechnisch boven de 718 Cayman gepositioneerd.

Viercilinder boxermotoren hebben een rijke historie bij Porsche. Ook vandaag worden ze met veel succes ingezet. Zo won de 919 Hybrid met een zeer efficiënte tweeliter viercilinder turbomotor in juni van dit jaar de 24 Uur van Le Mans. Onlangs stelde Porsche met de 919 Hybrid ook de constructeurs- en rijderstitel in het WEC (World Endurance Championship) veilig. Met deze circuitsuccessen heeft Porsche aangetoond dat de viercilinder turbomotor een groot potentieel heeft, ook voor de straatauto’s van het merk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche geeft Boxster en Cayman historie - Automobielmanagement.nl

Porsche geeft Boxster en Cayman historie

De middenmotor-sportwagens van Porsche gaan vanaf medio 2016 door het leven als 718 Boxster en 718 Cayman. De aanduiding 718 is een verwijzing naar de Porsche 718 uit 1957 die mede dankzij zijn in het midden geplaatste viercilinder boxermotor vele circuit-successen vierde.

De nieuwe 718 Boxster en 718 Cayman zullen ook voorzien zijn van viercilinder boxermotoren, maar dan met turbotechnologie. In de nieuwe reeks wordt de 718 Boxster prijstechnisch boven de 718 Cayman gepositioneerd.

Viercilinder boxermotoren hebben een rijke historie bij Porsche. Ook vandaag worden ze met veel succes ingezet. Zo won de 919 Hybrid met een zeer efficiënte tweeliter viercilinder turbomotor in juni van dit jaar de 24 Uur van Le Mans. Onlangs stelde Porsche met de 919 Hybrid ook de constructeurs- en rijderstitel in het WEC (World Endurance Championship) veilig. Met deze circuitsuccessen heeft Porsche aangetoond dat de viercilinder turbomotor een groot potentieel heeft, ook voor de straatauto’s van het merk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding