Chevrolet Bolt is EV voor de massa-markt

De nieuwe Chevrolet Bolt EV wordt een elektrische auto voor de massamarkt. De auto krijgt, net als de Tesla Model S, een bereik van rond de 320 kilometer maar kost nog niet de helft van die EV van Tesla.

Dat zei CEO Mary Barra van General Motors tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, een jaarlijks ‘gadget’-evenement dat dit jaar meer dan ooit in het teken staat van de auto. "Wij bieden met de Bolt straks een lang bereik voor een betaalbare prijs. Veel autobouwers praten over het bouwen van elektrische voertuigen, wij maken er daadwerkelijk één die ook nog eens betaalbaar is," aldus Barra. De Chevrolet Bolt EV moet later dit jaar in productie komen en zal met een prijskaartje van rond de 30.000 dollar in de showrooms verschijnen.

Volgens Barra zal het bereik van meer dan 300 kilometer ‘de consument meer vertrouwen bieden in elektrische auto’s.’ Zij benadrukte ook dat Chevrolet in de Verenigde Staten zo’n 3.000 dealers telt en, in tegenstelling tot Tesla, ook in elke Amerikaanse staat aanwezig is ‘zodat onze klanten niet naar een andere staat hoeven te rijden om hun auto te laten onderhouden’. "De Chevrolet Bolt is voor iedereen die tijd, geld en het milieu wil sparen in een auto die écht leuk is om in te rijden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chevrolet Bolt is EV voor de massa-markt - Automobielmanagement.nl

Chevrolet Bolt is EV voor de massa-markt

De nieuwe Chevrolet Bolt EV wordt een elektrische auto voor de massamarkt. De auto krijgt, net als de Tesla Model S, een bereik van rond de 320 kilometer maar kost nog niet de helft van die EV van Tesla.

Dat zei CEO Mary Barra van General Motors tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, een jaarlijks ‘gadget’-evenement dat dit jaar meer dan ooit in het teken staat van de auto. "Wij bieden met de Bolt straks een lang bereik voor een betaalbare prijs. Veel autobouwers praten over het bouwen van elektrische voertuigen, wij maken er daadwerkelijk één die ook nog eens betaalbaar is," aldus Barra. De Chevrolet Bolt EV moet later dit jaar in productie komen en zal met een prijskaartje van rond de 30.000 dollar in de showrooms verschijnen.

Volgens Barra zal het bereik van meer dan 300 kilometer ‘de consument meer vertrouwen bieden in elektrische auto’s.’ Zij benadrukte ook dat Chevrolet in de Verenigde Staten zo’n 3.000 dealers telt en, in tegenstelling tot Tesla, ook in elke Amerikaanse staat aanwezig is ‘zodat onze klanten niet naar een andere staat hoeven te rijden om hun auto te laten onderhouden’. "De Chevrolet Bolt is voor iedereen die tijd, geld en het milieu wil sparen in een auto die écht leuk is om in te rijden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding