BMW kondigt nieuwe modellen aan tijdens financiële persconferentie

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers belichtte BMW zijn nieuwe strategie Number One. Daarbij zal het concern veranderen van een bedrijf dat auto’s ontwikkelt en bouwt naar een technologieconcern.

Verder werd bevestigd dat er naast de X7 nog een nieuw model aan de 7-Serie zal worden toegevoegd. De X7 komt in 2018, maar over het nieuwe model zijn geen verdere mededelingen gedaan. Dat zou best wel eens een super premium model kunnen zijn, zoals de Mercedes-Benz S-Klasse Maybach.

In Genève kondigde BMW al aan dat vanaf juni alle hybride modellen onder de iPerformance noemer zullen vallen. De in Zwitserland onthulde 740e iPerformance is het eerste model.

Bevestigd is verder de komst, in de tweede helft van 2018, van de i8 Roadster.

De nieuwe sportwagen zal volgens designchef Adrian van Hooydonk veel weg hebben van de in januari op de Consumer Electronics Show onthulde Vision Future Interaction concept car.

De vorige week getoonde BMW Next 100 Years Concept is echter nog slechts een toekomstvisie. Dit is één van de vier concept cars die de visie van BMW vertegenwoordigt wat betreft toekomstige mobiliteit.

Ook Mini komt dit jaar nog met een concept car voor een nieuwe model. Bij Mini zal dan de nadruk liggen op vijf modellen. Van drie modellen (Paceman, Coupe en Roadster) zal geen nieuwe versie komen. Daarmee stopt dit jaar ook de productie van Mini bij Magna Steyr in het Oostenrijkse Graz.  (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW kondigt nieuwe modellen aan tijdens financiële persconferentie - Automobielmanagement.nl

BMW kondigt nieuwe modellen aan tijdens financiële persconferentie

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers belichtte BMW zijn nieuwe strategie Number One. Daarbij zal het concern veranderen van een bedrijf dat auto’s ontwikkelt en bouwt naar een technologieconcern.

Verder werd bevestigd dat er naast de X7 nog een nieuw model aan de 7-Serie zal worden toegevoegd. De X7 komt in 2018, maar over het nieuwe model zijn geen verdere mededelingen gedaan. Dat zou best wel eens een super premium model kunnen zijn, zoals de Mercedes-Benz S-Klasse Maybach.

In Genève kondigde BMW al aan dat vanaf juni alle hybride modellen onder de iPerformance noemer zullen vallen. De in Zwitserland onthulde 740e iPerformance is het eerste model.

Bevestigd is verder de komst, in de tweede helft van 2018, van de i8 Roadster.

De nieuwe sportwagen zal volgens designchef Adrian van Hooydonk veel weg hebben van de in januari op de Consumer Electronics Show onthulde Vision Future Interaction concept car.

De vorige week getoonde BMW Next 100 Years Concept is echter nog slechts een toekomstvisie. Dit is één van de vier concept cars die de visie van BMW vertegenwoordigt wat betreft toekomstige mobiliteit.

Ook Mini komt dit jaar nog met een concept car voor een nieuwe model. Bij Mini zal dan de nadruk liggen op vijf modellen. Van drie modellen (Paceman, Coupe en Roadster) zal geen nieuwe versie komen. Daarmee stopt dit jaar ook de productie van Mini bij Magna Steyr in het Oostenrijkse Graz.  (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding