Prius Plug-in sterk doorontwikkeld

Toyota breidt het aanbod van de nieuwe Prius uit met de Prius Plug-in Hybrid. De nieuwe Prius heeft een groter elektrisch rijbereik tot vijftig kilometer en een lager brandstofverbruik.

Dankzij een grotere lithium-ion batterij (8,8 kWh) kan de Toyota Prius Plug-in Hybrid een aanzienlijk grotere afstand volledig elektrisch rijden. In stedelijke, drukke gebieden of bij kortere ritjes kiest de Prius Plug-in Hybrid zoveel mogelijk voor emissievrije, elektrische aandrijving. In de Prius Plug-in Hybrid werken de elektromotor en de generator samen om extra trekkracht te genereren voor zowel de acceleratie als het verlagen van het brandstofverbruik. De elektrische actieradius is vergroot naar meer dan vijftig kilometer. Bovendien kan tot 135 km/u volledig elektrisch worden gereden. Het verwachte gemiddelde brandstofverbruik komt uit op 1,4 l/100 kilometer, wat gelijk is aan een CO2-uitstoot van 32 g/km (volgens EU-norm).

 

Thermische efficiency
Net als in de nieuwe Toyota Prius zit in de Prius Plug-in Hybrid de nieuw ontwikkelde 1,8-liter VVT-i Atkinson-benzinemotor met een effectief gebruik van uitlaatgasrecirculatie en een nog lager brandstofverbruik. Met een thermische efficiency van meer dan veertig procent is dit de efficiëntste benzinemotor ter wereld.
Nieuw is het solar roof oplaadsysteem waarbij zonenergie wordt opgeslagen in een aparte batterij. Een speciaal systeem zorgt ervoor dat het interieur verwarmd of juist gekoeld kan worden wanneer volledig elektrisch wordt gereden.

De Prius Plug-in Hybrid heeft verschillende actieve veiligheidsitems onder de naam Toyota Safety Sense. Dit bestaat uit de volgende actieve veiligheidssystemen:

1. Radar-gestuurde Adaptive Cruise Control (ACC) met Full Speed Range Following Function;
2. Pre-Collision Safety System (PCS) met voetgangersdetectie;
3. Lane Departure Alert (LDA) met automatische stuurcorrectie;
4. Automatic High Beam (AHB);
5. Road Sign Assist (RSA).

Om energie te besparen, heeft de automatische airconditioning een S-FLOW-functie. Deze signaleert of de zitplaatsen zijn bezet. Vervolgens past het systeem de ventilatie en verwarming aan en minimaliseert de luchtstroom langs onbezette zitplaatsen. Het systeem houdt ook rekening met de ingestelde temperatuur van de airconditioning, de buitentemperatuur en de hoeveelheid zonlicht die de auto binnenkomt. Op basis van deze gegevens bepaalt het de meest efficiënte werking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Prius Plug-in sterk doorontwikkeld - Automobielmanagement.nl

Prius Plug-in sterk doorontwikkeld

Toyota breidt het aanbod van de nieuwe Prius uit met de Prius Plug-in Hybrid. De nieuwe Prius heeft een groter elektrisch rijbereik tot vijftig kilometer en een lager brandstofverbruik.

Dankzij een grotere lithium-ion batterij (8,8 kWh) kan de Toyota Prius Plug-in Hybrid een aanzienlijk grotere afstand volledig elektrisch rijden. In stedelijke, drukke gebieden of bij kortere ritjes kiest de Prius Plug-in Hybrid zoveel mogelijk voor emissievrije, elektrische aandrijving. In de Prius Plug-in Hybrid werken de elektromotor en de generator samen om extra trekkracht te genereren voor zowel de acceleratie als het verlagen van het brandstofverbruik. De elektrische actieradius is vergroot naar meer dan vijftig kilometer. Bovendien kan tot 135 km/u volledig elektrisch worden gereden. Het verwachte gemiddelde brandstofverbruik komt uit op 1,4 l/100 kilometer, wat gelijk is aan een CO2-uitstoot van 32 g/km (volgens EU-norm).

 

Thermische efficiency
Net als in de nieuwe Toyota Prius zit in de Prius Plug-in Hybrid de nieuw ontwikkelde 1,8-liter VVT-i Atkinson-benzinemotor met een effectief gebruik van uitlaatgasrecirculatie en een nog lager brandstofverbruik. Met een thermische efficiency van meer dan veertig procent is dit de efficiëntste benzinemotor ter wereld.
Nieuw is het solar roof oplaadsysteem waarbij zonenergie wordt opgeslagen in een aparte batterij. Een speciaal systeem zorgt ervoor dat het interieur verwarmd of juist gekoeld kan worden wanneer volledig elektrisch wordt gereden.

De Prius Plug-in Hybrid heeft verschillende actieve veiligheidsitems onder de naam Toyota Safety Sense. Dit bestaat uit de volgende actieve veiligheidssystemen:

1. Radar-gestuurde Adaptive Cruise Control (ACC) met Full Speed Range Following Function;
2. Pre-Collision Safety System (PCS) met voetgangersdetectie;
3. Lane Departure Alert (LDA) met automatische stuurcorrectie;
4. Automatic High Beam (AHB);
5. Road Sign Assist (RSA).

Om energie te besparen, heeft de automatische airconditioning een S-FLOW-functie. Deze signaleert of de zitplaatsen zijn bezet. Vervolgens past het systeem de ventilatie en verwarming aan en minimaliseert de luchtstroom langs onbezette zitplaatsen. Het systeem houdt ook rekening met de ingestelde temperatuur van de airconditioning, de buitentemperatuur en de hoeveelheid zonlicht die de auto binnenkomt. Op basis van deze gegevens bepaalt het de meest efficiënte werking.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding