Twee awards voor Mazda MX-5 in New York

Met de MX-5 heeft Mazda twee awards in de wacht gesleept bij de verkiezing World Car of the Year, niet te verwarren met ‘onze’ Car of the Year oftewel Auto van het Jaar. De World Car Awards (WCA) werden voor de tiende maal uitgereikt.

Mazda twee prijzen bij World Car of the Year 2016

De MX-5 werd uitgeroepen tot World Car of the Year 2016 en tot World Car Design of the Year. De prijsuitreiking vond gisteren plaats op de New York International Auto Show. De Toyota Mirai met brandstofcel ontving de World Green Car Award, de Audi R8 Coupe is de World Performance Car en de BMW 7-Serie mag kan een jaar lang de titel Luxury Car of the Year voeren. De MX-5 werd met 764 punten de algemene winnaar, op de voet gevolgd door de Mercedes-Benz GLC met 758 punten en de Audi A4 met 750 punten. De MX-5 bemachtigde ook de eerste plaats bij de World Car Design of the Year met 268 punten. De Jaguar XE eindigde met 232 punten op de tweede plaats voor de derde Mazda-finalist, de CX-3 met 199 punten. De uitslag van de verkiezing was tot het allerlaatste moment geheim, ook voor de juryleden en het zogenoemde steering committee van de WCA.

Gesloten enveloppen  

Internationaal accountantskantoor KPMG verzamelt jaarlijks de beoordelingslijsten van de juryleden en verwerkt de punten. De uitslag wordt daags voor de persconferentie in gesloten enveloppen aan de WCA overhandigd. Ook de presentatoren van de prijzen zien pas na het openen van de desbetreffende enveloppe welk model van drie in Genève bekend gemaakte finalisten gewonnen heeft. Jurylid en AM-medewerker Henny Hemmes overhandigde de trofee voor de World Green Car aan Bill Fay, general manager van de Toyota Divisie.
Op de Mazda-stand op de New York Auto Show was kort na de uitreiking van de twee prijzen al overduidelijk te zien hoe trots het Japanse merk is op het behaalde resultaat. Bij Audi kon Roland Schala (R8 project manager) bij de overhandiging van de trofee voor de World Performance Car of the Year maar ternauwernood een vreugdekreet onderdrukken. Audi had zich overigens goed voorbereid op een mogelijke overwinning en al een winnaars-kentekenplaat en dito bord meegenomen naar New York.

73 juryleden

De 73 juryleden uit landen verspreid over de hele wereld hebben in januari een eerste keuze gemaakt waaruit tien kandidaten per categorie overbleven die daarna op een aantal details werden beoordeeld. De drie finalisten voor elk van de vijf categorieën werden op de afgelopen autosalon van Genève bekendgemaakt. De laatste ‘ronde’ volgt dan in New York. The Word Car Awards zegt de meest prestigieuze autoverkiezing ter wereld te zijn met het grootste mediabereik. De verkiezing wordt gesponsord door Prime Research, Autoneum en Bridgestone. De New York International Auto Show ondersteunt de persconferentie van de WCA met een media-ontbijt. (HHemmes)

Twee awards voor Mazda MX-5 in New York - Automobielmanagement.nl

Twee awards voor Mazda MX-5 in New York

Met de MX-5 heeft Mazda twee awards in de wacht gesleept bij de verkiezing World Car of the Year, niet te verwarren met ‘onze’ Car of the Year oftewel Auto van het Jaar. De World Car Awards (WCA) werden voor de tiende maal uitgereikt.

Mazda twee prijzen bij World Car of the Year 2016

De MX-5 werd uitgeroepen tot World Car of the Year 2016 en tot World Car Design of the Year. De prijsuitreiking vond gisteren plaats op de New York International Auto Show. De Toyota Mirai met brandstofcel ontving de World Green Car Award, de Audi R8 Coupe is de World Performance Car en de BMW 7-Serie mag kan een jaar lang de titel Luxury Car of the Year voeren. De MX-5 werd met 764 punten de algemene winnaar, op de voet gevolgd door de Mercedes-Benz GLC met 758 punten en de Audi A4 met 750 punten. De MX-5 bemachtigde ook de eerste plaats bij de World Car Design of the Year met 268 punten. De Jaguar XE eindigde met 232 punten op de tweede plaats voor de derde Mazda-finalist, de CX-3 met 199 punten. De uitslag van de verkiezing was tot het allerlaatste moment geheim, ook voor de juryleden en het zogenoemde steering committee van de WCA.

Gesloten enveloppen  

Internationaal accountantskantoor KPMG verzamelt jaarlijks de beoordelingslijsten van de juryleden en verwerkt de punten. De uitslag wordt daags voor de persconferentie in gesloten enveloppen aan de WCA overhandigd. Ook de presentatoren van de prijzen zien pas na het openen van de desbetreffende enveloppe welk model van drie in Genève bekend gemaakte finalisten gewonnen heeft. Jurylid en AM-medewerker Henny Hemmes overhandigde de trofee voor de World Green Car aan Bill Fay, general manager van de Toyota Divisie.
Op de Mazda-stand op de New York Auto Show was kort na de uitreiking van de twee prijzen al overduidelijk te zien hoe trots het Japanse merk is op het behaalde resultaat. Bij Audi kon Roland Schala (R8 project manager) bij de overhandiging van de trofee voor de World Performance Car of the Year maar ternauwernood een vreugdekreet onderdrukken. Audi had zich overigens goed voorbereid op een mogelijke overwinning en al een winnaars-kentekenplaat en dito bord meegenomen naar New York.

73 juryleden

De 73 juryleden uit landen verspreid over de hele wereld hebben in januari een eerste keuze gemaakt waaruit tien kandidaten per categorie overbleven die daarna op een aantal details werden beoordeeld. De drie finalisten voor elk van de vijf categorieën werden op de afgelopen autosalon van Genève bekendgemaakt. De laatste ‘ronde’ volgt dan in New York. The Word Car Awards zegt de meest prestigieuze autoverkiezing ter wereld te zijn met het grootste mediabereik. De verkiezing wordt gesponsord door Prime Research, Autoneum en Bridgestone. De New York International Auto Show ondersteunt de persconferentie van de WCA met een media-ontbijt. (HHemmes)