Australiër bestelt als eerste Tesla Model 3 (filmpje)

Bij een Tesla-dealer in Sydney stond gisteren een lange rij gegadigden voor de nieuwe Model 3 die vandaag in Australië te bestellen is. Meer dan 200 mensen hebben voor 8 uur ’s morgens al een aanbetaling van 1.500 Aus dollar gedaan om de ‘goedkope’ nieuwe Tesla in de wacht te slepen.

Ze zullen daar echter nog wel een tijdje op moeten wachten want Tesla hoopt het vandaag in Californië officieel onthulde model in 2018 daadwerkelijk op de weg te brengen. Voor zover nu bekend gaat het om een auto met een bereik van 480 kilometer die in minder dan 4 seconden van 0 naar 100 kan optrekken.

Met de Tesla Model 3 met een prijskaartje van rond de 35.000 dollar moet topman Elon Musk zijn ambitie waarmaken om elektrisch rijden ‘naar de massa’ te brengen. De Model S doet het goed maar blijft toch een auto voor de happy few, iets wat Musk niet bepaald wil. Vorig jaar werden er wereldwijd ook ‘maar’ 51.000 van verkocht, een druppel op de globale automarkt. Dit jaar hoopt Musk dat op te voeren naar 93.000 maar dat blijft nog altijd maar een paar procent van wat BMW of Mercedes-Benz weten te verkopen. Musk’s dream is van de Model 3 vele honderdduizenden te verkopen maar dan zal hij eerst wel daadwerkelijk in de showroom moeten staan.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Australiër bestelt als eerste Tesla Model 3 (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Australiër bestelt als eerste Tesla Model 3 (filmpje)

Bij een Tesla-dealer in Sydney stond gisteren een lange rij gegadigden voor de nieuwe Model 3 die vandaag in Australië te bestellen is. Meer dan 200 mensen hebben voor 8 uur ’s morgens al een aanbetaling van 1.500 Aus dollar gedaan om de ‘goedkope’ nieuwe Tesla in de wacht te slepen.

Ze zullen daar echter nog wel een tijdje op moeten wachten want Tesla hoopt het vandaag in Californië officieel onthulde model in 2018 daadwerkelijk op de weg te brengen. Voor zover nu bekend gaat het om een auto met een bereik van 480 kilometer die in minder dan 4 seconden van 0 naar 100 kan optrekken.

Met de Tesla Model 3 met een prijskaartje van rond de 35.000 dollar moet topman Elon Musk zijn ambitie waarmaken om elektrisch rijden ‘naar de massa’ te brengen. De Model S doet het goed maar blijft toch een auto voor de happy few, iets wat Musk niet bepaald wil. Vorig jaar werden er wereldwijd ook ‘maar’ 51.000 van verkocht, een druppel op de globale automarkt. Dit jaar hoopt Musk dat op te voeren naar 93.000 maar dat blijft nog altijd maar een paar procent van wat BMW of Mercedes-Benz weten te verkopen. Musk’s dream is van de Model 3 vele honderdduizenden te verkopen maar dan zal hij eerst wel daadwerkelijk in de showroom moeten staan.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding