Ford plug-in hybrid met bereik van 1.000 kilometer

Ford heeft in Amerika een nieuwe plug-in hybrid op de markt gebracht, de Fusion Energi, die met een vol opgeladen batterij en een volle tank bijna 1.000 kilometer kan rijden.

Ford zegt daarmee vooral te reageren op de ook bij Amerikaanse autorijders bestaande vrees dat een elektrische of hybride auto niet ver genoeg gaat.
Volgens Ford is het bereik van de Fusion Energi het grootste van alle hybrids die momenteel op de markt zijn. De autobouwer hoopt tot 2020 nog 13 van dat soort modellen uit te brengen om haar positie als marktleider verder te verstevigen. Aan het eind van dit decennium zou 40 procent van alle Fords wereldwijd elektrisch aangedreven moeten zijn. Het bedrijf investeert daartoe de komende jaren nog eens 4,5 miljard dollar in deze technologie.
Uit een door Ford geciteerd onderzoek van Harris Poll blijkt dat 40 procent van de Amerikanen het bereik de grootste bottleneck vinden om een hybride of elektrische auto aan te schaffen. Tegelijk onderschatten de meesten hoe ver je met zo’n auto in werkelijkheid kunt rijden, aldus Ford. ‘’Een Ford Fusion Energi kan van San Diego door Los Angeles naar San Francisco rijden en heeft dan nog 175 kilometer beschikbaar,‘‘ legt Wade Jackson, marketing manager voor Ford Fusion, uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford plug-in hybrid met bereik van 1.000 kilometer - Automobielmanagement.nl

Ford plug-in hybrid met bereik van 1.000 kilometer

Ford heeft in Amerika een nieuwe plug-in hybrid op de markt gebracht, de Fusion Energi, die met een vol opgeladen batterij en een volle tank bijna 1.000 kilometer kan rijden.

Ford zegt daarmee vooral te reageren op de ook bij Amerikaanse autorijders bestaande vrees dat een elektrische of hybride auto niet ver genoeg gaat.
Volgens Ford is het bereik van de Fusion Energi het grootste van alle hybrids die momenteel op de markt zijn. De autobouwer hoopt tot 2020 nog 13 van dat soort modellen uit te brengen om haar positie als marktleider verder te verstevigen. Aan het eind van dit decennium zou 40 procent van alle Fords wereldwijd elektrisch aangedreven moeten zijn. Het bedrijf investeert daartoe de komende jaren nog eens 4,5 miljard dollar in deze technologie.
Uit een door Ford geciteerd onderzoek van Harris Poll blijkt dat 40 procent van de Amerikanen het bereik de grootste bottleneck vinden om een hybride of elektrische auto aan te schaffen. Tegelijk onderschatten de meesten hoe ver je met zo’n auto in werkelijkheid kunt rijden, aldus Ford. ‘’Een Ford Fusion Energi kan van San Diego door Los Angeles naar San Francisco rijden en heeft dan nog 175 kilometer beschikbaar,‘‘ legt Wade Jackson, marketing manager voor Ford Fusion, uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding