Berijders kunnen in hun nieuwe auto direct gebruikmaken van Audi’s online diensten dankzij onbeperkte data, gedurende een periode van maximaal drie jaar. Daarna kunnen gebruikers de toegang tegen betaling verlengen via de Audi webshop.

De Audi connect SIM is een permanent geïnstalleerde SIM-kaart. Daarmee is de auto altijd verbonden met het internet, met een downloadsnelheid tot zelfs 100 MBit/s. Tot de beschikbare diensten behoren Google Earth en Google Street View, evenals route-, verkeers- en parkeerinformatie. Bovendien hebben bestuurders toegang tot hun Twitter-account, e-mail en de agenda van hun smartphone.

De Audi connect SIM wordt geleverd zonder datalimiet en zonder hoge, land-specifieke roamingkosten en onhandige instellingen voor de gebruiker. De Audi connect SIM wordt gebruikt in de vernieuwde Audi A3, de A4, de nieuwe A5, de Audi Q2 en de Q7. De service is het eerste resultaat van de samenwerking tussen Audi en de Ierse onderneming Cubic Telecom.