Met de nieuwe generatie i30 zet Hyundai een nieuwe stap voorwaarts op het gebied van design en technologische oplossingen. Volgens Peter Schreyer, Hyundai’s President en Chief Design Officier, is de nieuwe Hyundai i30 ‘een auto voor iedereen.’ "We hebben niet zozeer naar één klant gekeken. Wij focusten ons op een veel bredere groep kritische en veeleisende consumenten."

Hyundai heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe Hyundai i30 nadrukkelijk gekeken naar de sterk veranderende trends op het gebied van technologische oplossingen, individualisering en flexibiliteit. De nieuwe i30 biedt dan ook moderne krachtbronnen, uitgekiende veiligheidssystemen en allerlei connectiviteitsdiensten om tegemoet te komen aan de kritische wensen van de veeleisende Europese consument.

Niet voor niets is de nieuwe generatie i30 ontworpen, ontwikkeld en getest in Europa voor Europeanen, aldus Hyundai.