Lada betreedt de markt van de SUV’s

Lada heeft ter gelegenheid van de Autotentoonstelling van Moskou, die donderdag is geopend, onder de naam xCode een eerste mini-SUV aan de buitenwereld getoond. Voorlopig gaat het nog om een concept-car maar als de productie er van door gaat dan hoopt de Russische autofabrikant de xCode begin 2018 op de markt te hebben.

Lada xcode

De xCode, één van de zes nieuwe modellen die Lada op een enorme stand op de ‘thuisshow’ in Moskou laat zien, lijkt in niets meer op haar illustere voorganger, de Lada Niva. Het ontwerp is van de Brit Steve Mattin die eerder voor Mercedes-Benz en Volvo heeft gewerkt.

De auto is 4,32 meter lang en zit daarmee in dezelfde categorie als de Opel Mokka of de Mazda CX-3. De xCode is in het kader van de alliantie met Renault en Nissan ontwikkeld op hetzelfde platform als de Dacia Duster en de Nissan Juke.

Lada betreedt de markt van de SUV’s - Automobielmanagement.nl

Lada betreedt de markt van de SUV’s

Lada heeft ter gelegenheid van de Autotentoonstelling van Moskou, die donderdag is geopend, onder de naam xCode een eerste mini-SUV aan de buitenwereld getoond. Voorlopig gaat het nog om een concept-car maar als de productie er van door gaat dan hoopt de Russische autofabrikant de xCode begin 2018 op de markt te hebben.

Lada xcode

De xCode, één van de zes nieuwe modellen die Lada op een enorme stand op de ‘thuisshow’ in Moskou laat zien, lijkt in niets meer op haar illustere voorganger, de Lada Niva. Het ontwerp is van de Brit Steve Mattin die eerder voor Mercedes-Benz en Volvo heeft gewerkt.

De auto is 4,32 meter lang en zit daarmee in dezelfde categorie als de Opel Mokka of de Mazda CX-3. De xCode is in het kader van de alliantie met Renault en Nissan ontwikkeld op hetzelfde platform als de Dacia Duster en de Nissan Juke.