Autoshow Shanghai met veel nieuws van Europese fabrikanten

De afgelopen twee dagen opende AutoShanghai de deuren voor de media, die volop nieuws voorgeschoteld kreeg en dat niet alleen van de Chinese fabrikanten. De westerse autofabrikanten trekken steeds meer naar China voor de introductie van hun concept cars en nieuwe modellen.

Autoshow Shanghai met veel nieuws van Europese fabrikanten

De opkomst van de Chinese automarkt heeft tot gevolg gehad dat de grote fabrikanten miljarden hebben geïnvesteerd in de Aziatische markt en dat de shows in Shanghai en Beijing, die elkaar jaarlijks afwisselen, concurrenten worden voor Genève, Parijs en Detroit. Wij geven hier een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van de bekende merken.

Volvo bevestigde van plan te zijn om in 2019 een generatie elektrische voertuigen op de markt te brengen. De eerste EV zal worden geassembleerd in China en is bestemd voor wereldwijde export. De auto wordt gebaseerd op het nieuwe CMA (Compact Modular Architecture) platform voor kleinere voertuigen waarop ook de nieuwe XC40 en de V40 en S40 worden gebouwd.

Het Chinese merk Qoros heeft bevestigd dat de plannen om zijn auto’s in Europa te verkopen, voorlopig zijn opgeschort. Designchef Hildebrand zei dat een onstabiele wisselkoers hier aan ten grondslag ligt.

Mercedes-Benz presenteerde zoals gebruikelijk zijn wereldpremières aan de vooravond van de show. Allereerst was daar de nieuwe S-Klasse, die beschikbaar komt met een groot aantal innovaties op het gebied van comfort, efficiency en autonoom rijden.

De Mercedes Concept A Sedan geeft een kijkje op de vierde generatie A-klasse. Het ziet er naar uit dat de nieuwe A dus een sedan krijgt naast de hatchback. De concept car is langer dan de huidige A-Klasse.
Verder maakten de laatste versies van AMG hun debuut: de S 63 4Matic en de AMG S 65.

De Smart Forfour Crosstown is een voor stadsgebruik geschikte crossover. De speciale editie maakte zijn debuut in Genève, maar ook de Chinezen zijn gek op Smart, zoals twee jaar geleden in Shanghai bleek bij de presentatie van de nieuwe Fortwo.

Porsche onthulde de Panamera Sport Turismo voor de Aziatische markt, terwijl de Panamera Turbo SE hybride ook zijn opwachting maakte. ’s Werelds meest krachtige hybride sedan komt in China uitsluitend op de markt in de extra luxe Executive variant met lange wielbasis.

Citroën kwam naar China met de spiksplinternieuwe C5 Aircross, die een vervolg is op de Aircross Concept uit 2015. Het nieuwe C5-model staat op het PSA-platform dat wordt gedeeld met de Peugeot 3008 en de DS 7 Crossback. De C5 Aircross is 4,50 meter lang en heeft een wielbasis van 2,73 m.

De wereldpremière van de nieuwe BMW 5-serie long wheel base is één van de hoogtepunten van Auto Shanghai 2017. Hij is de opvolger van de huidige koploper in het premium segment van de Chinese auto-markt.
Daarnaast onthulde BMW M GmbH de M4 CS, een exclusieve versie van de M4. De CS vult het gat op tussen de BMW M4 Coupé met M Competition Pack en de op circuitgebruik gerichte BMW M4 GTS. De BMW M4 CS gaat in juli in productie in de fabriek in München en er komen twintig exemplaren naar Nederland

Ook Mini ging naar China met een wereldpremière, de nieuwe Mini John Cooper Works Countryman, de snelle versie heeft voor de Chinese markt een verbruik van 7,4 l/100 km met een CO2 gecombineerd van 175 g/km

De Volkswagen Groep organiseert, net als Daimler, aan de vooravond van belangrijke autoshows een voorbeschouwing voor uitgenodigde media tijdens de Group Media Night. Zo ook in Shanghai. Daar zei Dr. Herbert Diess dat de groep de weg effent voor de elektrische toekomst. Met de I.D.-familie, waarvan het eerste model in Parijs werd onthuld, is de lancering in gang gezet. Na de I.D.Buzz, het tweede model, volgde in Shanghai de Volkswagen I.D.Cross, een elektrische SUV met een actieradius van 500 km. De 4WD heeft meer dan 300 pk en is volgens VW een smartphone op wielen en klaar voor autonoom rijden. De productie start in 2020 – in Europa en in China.

CEO Muller zei dat Volkswagen in de komende jaren ‘nog meer Chinees’ zal worden. "Met onze partners willen wij een nieuw tijdperk van mobiliteit in China vormgeven."

Divisie Skoda kwam naar Shanghai met de Vision E concept. Het studiemodel is het eerste volledig elektrisch aangedreven model in de 120-jarige geschiedenis van het Tsjechische merk en licht een tipje van de sluier op over hoe de toekomst van mobiliteit er volgens hen uit gaat zien.De volledig elektrische SUV Coupé heeft een reikwijdte van 500 km en heeft technologie aan boord voor autonoom rijden.

De nieuwe Audi e-tron sport back concept laat zien wat we tegen het einde van dit decennium van Audi kunnen verwachten. Ook dit is een SUV coupé, die gebaseerd is op hetzelfde MLB chassis, waarop ook de Q7 is gebouwd.

In autoland is welbekend dat automerk Volvo eigendom is van Geely. De Chinese autofabrikant heeft afgelopen oktober Lynk&Co gelanceerd. Het nieuwe merk gaat wereldwijd gevoerd worden. In Shanghai onthulde Lynk&Co’s Alain Visser samen met designchef Peter Horbury (ook Volvo), de 03 Concept Sedan.

Het Britse sportwagenmerk MG is eigendom van het Chinese bedrijf SAIC, dat bevestigde dat een productieversie van de volledig elektrische MG E-Motion in de pijplijn zit. De conceptcar is gebaseerd op de nieuwe elektrische modulaire architectuur van SAIC en zal in staat zijn in minder dan 4 seconden de sprint van 0-100 km/h af te leggen en op een lading circa 500 km te rijden.

Een andere divisie van SAIC is Maxus, dat super efficiënte lichte bedrijfsvoertuigen bouwt. Het merk werd in China in 2005 geïntroduceerd. De officiële introductie in Europa zal in 2019 plaatsvinden.

Pininfarina
presenteerde in China talrijke milieuvriendelijke concepten, ontwikkeld voor de klant Hybrid Kinetic Group, waaruit maar weer blijkt dat de Italianen uitstekend in staat zijn om stylingstudies te combineren met duurzaamheid. Er was een wereldpremière voor de K550, een vijfzits SUV en de zevenzits K750. (HHemmes)

Bekijk rechts van het artikel de fotogalerij.

Autoshow Shanghai met veel nieuws van Europese fabrikanten - Automobielmanagement.nl

Autoshow Shanghai met veel nieuws van Europese fabrikanten

De afgelopen twee dagen opende AutoShanghai de deuren voor de media, die volop nieuws voorgeschoteld kreeg en dat niet alleen van de Chinese fabrikanten. De westerse autofabrikanten trekken steeds meer naar China voor de introductie van hun concept cars en nieuwe modellen.

Autoshow Shanghai met veel nieuws van Europese fabrikanten

De opkomst van de Chinese automarkt heeft tot gevolg gehad dat de grote fabrikanten miljarden hebben geïnvesteerd in de Aziatische markt en dat de shows in Shanghai en Beijing, die elkaar jaarlijks afwisselen, concurrenten worden voor Genève, Parijs en Detroit. Wij geven hier een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van de bekende merken.

Volvo bevestigde van plan te zijn om in 2019 een generatie elektrische voertuigen op de markt te brengen. De eerste EV zal worden geassembleerd in China en is bestemd voor wereldwijde export. De auto wordt gebaseerd op het nieuwe CMA (Compact Modular Architecture) platform voor kleinere voertuigen waarop ook de nieuwe XC40 en de V40 en S40 worden gebouwd.

Het Chinese merk Qoros heeft bevestigd dat de plannen om zijn auto’s in Europa te verkopen, voorlopig zijn opgeschort. Designchef Hildebrand zei dat een onstabiele wisselkoers hier aan ten grondslag ligt.

Mercedes-Benz presenteerde zoals gebruikelijk zijn wereldpremières aan de vooravond van de show. Allereerst was daar de nieuwe S-Klasse, die beschikbaar komt met een groot aantal innovaties op het gebied van comfort, efficiency en autonoom rijden.

De Mercedes Concept A Sedan geeft een kijkje op de vierde generatie A-klasse. Het ziet er naar uit dat de nieuwe A dus een sedan krijgt naast de hatchback. De concept car is langer dan de huidige A-Klasse.
Verder maakten de laatste versies van AMG hun debuut: de S 63 4Matic en de AMG S 65.

De Smart Forfour Crosstown is een voor stadsgebruik geschikte crossover. De speciale editie maakte zijn debuut in Genève, maar ook de Chinezen zijn gek op Smart, zoals twee jaar geleden in Shanghai bleek bij de presentatie van de nieuwe Fortwo.

Porsche onthulde de Panamera Sport Turismo voor de Aziatische markt, terwijl de Panamera Turbo SE hybride ook zijn opwachting maakte. ’s Werelds meest krachtige hybride sedan komt in China uitsluitend op de markt in de extra luxe Executive variant met lange wielbasis.

Citroën kwam naar China met de spiksplinternieuwe C5 Aircross, die een vervolg is op de Aircross Concept uit 2015. Het nieuwe C5-model staat op het PSA-platform dat wordt gedeeld met de Peugeot 3008 en de DS 7 Crossback. De C5 Aircross is 4,50 meter lang en heeft een wielbasis van 2,73 m.

De wereldpremière van de nieuwe BMW 5-serie long wheel base is één van de hoogtepunten van Auto Shanghai 2017. Hij is de opvolger van de huidige koploper in het premium segment van de Chinese auto-markt.
Daarnaast onthulde BMW M GmbH de M4 CS, een exclusieve versie van de M4. De CS vult het gat op tussen de BMW M4 Coupé met M Competition Pack en de op circuitgebruik gerichte BMW M4 GTS. De BMW M4 CS gaat in juli in productie in de fabriek in München en er komen twintig exemplaren naar Nederland

Ook Mini ging naar China met een wereldpremière, de nieuwe Mini John Cooper Works Countryman, de snelle versie heeft voor de Chinese markt een verbruik van 7,4 l/100 km met een CO2 gecombineerd van 175 g/km

De Volkswagen Groep organiseert, net als Daimler, aan de vooravond van belangrijke autoshows een voorbeschouwing voor uitgenodigde media tijdens de Group Media Night. Zo ook in Shanghai. Daar zei Dr. Herbert Diess dat de groep de weg effent voor de elektrische toekomst. Met de I.D.-familie, waarvan het eerste model in Parijs werd onthuld, is de lancering in gang gezet. Na de I.D.Buzz, het tweede model, volgde in Shanghai de Volkswagen I.D.Cross, een elektrische SUV met een actieradius van 500 km. De 4WD heeft meer dan 300 pk en is volgens VW een smartphone op wielen en klaar voor autonoom rijden. De productie start in 2020 – in Europa en in China.

CEO Muller zei dat Volkswagen in de komende jaren ‘nog meer Chinees’ zal worden. "Met onze partners willen wij een nieuw tijdperk van mobiliteit in China vormgeven."

Divisie Skoda kwam naar Shanghai met de Vision E concept. Het studiemodel is het eerste volledig elektrisch aangedreven model in de 120-jarige geschiedenis van het Tsjechische merk en licht een tipje van de sluier op over hoe de toekomst van mobiliteit er volgens hen uit gaat zien.De volledig elektrische SUV Coupé heeft een reikwijdte van 500 km en heeft technologie aan boord voor autonoom rijden.

De nieuwe Audi e-tron sport back concept laat zien wat we tegen het einde van dit decennium van Audi kunnen verwachten. Ook dit is een SUV coupé, die gebaseerd is op hetzelfde MLB chassis, waarop ook de Q7 is gebouwd.

In autoland is welbekend dat automerk Volvo eigendom is van Geely. De Chinese autofabrikant heeft afgelopen oktober Lynk&Co gelanceerd. Het nieuwe merk gaat wereldwijd gevoerd worden. In Shanghai onthulde Lynk&Co’s Alain Visser samen met designchef Peter Horbury (ook Volvo), de 03 Concept Sedan.

Het Britse sportwagenmerk MG is eigendom van het Chinese bedrijf SAIC, dat bevestigde dat een productieversie van de volledig elektrische MG E-Motion in de pijplijn zit. De conceptcar is gebaseerd op de nieuwe elektrische modulaire architectuur van SAIC en zal in staat zijn in minder dan 4 seconden de sprint van 0-100 km/h af te leggen en op een lading circa 500 km te rijden.

Een andere divisie van SAIC is Maxus, dat super efficiënte lichte bedrijfsvoertuigen bouwt. Het merk werd in China in 2005 geïntroduceerd. De officiële introductie in Europa zal in 2019 plaatsvinden.

Pininfarina
presenteerde in China talrijke milieuvriendelijke concepten, ontwikkeld voor de klant Hybrid Kinetic Group, waaruit maar weer blijkt dat de Italianen uitstekend in staat zijn om stylingstudies te combineren met duurzaamheid. Er was een wereldpremière voor de K550, een vijfzits SUV en de zevenzits K750. (HHemmes)

Bekijk rechts van het artikel de fotogalerij.