Nissan X-Trail komt met een drone

Nissan heeft een X-Trail op de markt gebracht die als extra ‘uitgerust’ wordt met een drone.

Het vliegtuigje is voorzien van geavanceerde ‘follow me’ GPS en visuele tracking technologie en volgt de auto daardoor automatisch. De berijders kunnen zo van bovenaf foto’s en video’s zien van de omgeving waar ze op dat moment door rijden.

Het X-Trail X-Space Special Version pack is voorlopig alleen te koop in Groot-Brittannië en kost daar omgerekend 570 euro. Nissan denkt in totaal 1.200 van de speciale X-Trails te bouwen waarvan zo’n 1.000 bestemd zijn voor de rest van Europa. De drone is een Parrot Bebop 2 die net een halve kilo weegt en is voorzien van een Skycontroller 2 afstandsbediening en een Parrot Cockpitglasses headset, legt Nissan uit. De drone is ook los van de auto te gebruiken tijdens bijvoorbeeld een fiets- of wandeltocht. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan X-Trail komt met een drone - Automobielmanagement.nl

Nissan X-Trail komt met een drone

Nissan heeft een X-Trail op de markt gebracht die als extra ‘uitgerust’ wordt met een drone.

Het vliegtuigje is voorzien van geavanceerde ‘follow me’ GPS en visuele tracking technologie en volgt de auto daardoor automatisch. De berijders kunnen zo van bovenaf foto’s en video’s zien van de omgeving waar ze op dat moment door rijden.

Het X-Trail X-Space Special Version pack is voorlopig alleen te koop in Groot-Brittannië en kost daar omgerekend 570 euro. Nissan denkt in totaal 1.200 van de speciale X-Trails te bouwen waarvan zo’n 1.000 bestemd zijn voor de rest van Europa. De drone is een Parrot Bebop 2 die net een halve kilo weegt en is voorzien van een Skycontroller 2 afstandsbediening en een Parrot Cockpitglasses headset, legt Nissan uit. De drone is ook los van de auto te gebruiken tijdens bijvoorbeeld een fiets- of wandeltocht. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding