Eerste Tesla Model 3 op 28 juli

De eerste dertig Tesla Model 3’s zullen op 28 juli bij de kopers worden afgeleverd. Tesla heeft alle vereiste technische certificaten voor de nieuwe auto’s twee weken eerder dan gepland binnen gekregen.

Daarmee kan de productie komende vrijdag op gang worden gebracht zodat de eerste auto’s eind van deze maand aan de klanten kunnen worden overgedragen, heeft topman Elon Musk via Twitter laten weten. Waar die 30 eerste wagens precies naar toe gaan, heeft hij er nog niet bij gezegd.

Tesla hoopt volgende maand al 100 Model 3’en te bouwen, die productie in september op te voeren tot 1.500 en eind dit jaar al op de 20.000 per maand te zitten. Dat is wel nodig ook want er zijn alles bij elkaar nu 400.000 klanten die al een aanbetaling van duizend dollar hebben gedaan om zo’n auto te bemachtigen. Aan Model 3 hangt in de Verenigde Staten een prijskaartje ‘vanaf’ 35.000 dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Eerste Tesla Model 3 op 28 juli - Automobielmanagement.nl

Eerste Tesla Model 3 op 28 juli

De eerste dertig Tesla Model 3’s zullen op 28 juli bij de kopers worden afgeleverd. Tesla heeft alle vereiste technische certificaten voor de nieuwe auto’s twee weken eerder dan gepland binnen gekregen.

Daarmee kan de productie komende vrijdag op gang worden gebracht zodat de eerste auto’s eind van deze maand aan de klanten kunnen worden overgedragen, heeft topman Elon Musk via Twitter laten weten. Waar die 30 eerste wagens precies naar toe gaan, heeft hij er nog niet bij gezegd.

Tesla hoopt volgende maand al 100 Model 3’en te bouwen, die productie in september op te voeren tot 1.500 en eind dit jaar al op de 20.000 per maand te zitten. Dat is wel nodig ook want er zijn alles bij elkaar nu 400.000 klanten die al een aanbetaling van duizend dollar hebben gedaan om zo’n auto te bemachtigen. Aan Model 3 hangt in de Verenigde Staten een prijskaartje ‘vanaf’ 35.000 dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding